‘Kongre’deki oturum için ‘sahte destekçi’ aranıyor’

‘Kongre’deki oturum için ‘sahte destekçi’ aranıyor’

Pazar günü Amerika’nın ünlü ‘seri ilanlar’ sitesi Craigslist’te ilginç bir duyuru yayımlandı. İlan, geçtiğimiz yıl Bolivya’da tutuklanan Yahudi işadamı Jacob Ostreicher ile ilgili ABD Kongresi’nde yapılacak oturumda odayı dolduracak ‘ücretli destekçi’ arıyordu.

Sitenin ‘iş ilanları’ bölümünde yayınlanan metnin başlığı, ‘Bir balo salonundaki etkinliği dolduracak insanlar aranıyor’ olsa da ilanı veren Jack Wolcowitz, kongrede gerçekleşecek olan oturumda komite üyelerini etkilemek için ‘sahte destekçiler’ aradığını itiraf etti. Çarşamba sabahı gerçekleştirilecek olan oturum için verilen ilanda aranan insan tipi olarak ‘her hangi bir ırktan olabilir’ diye yazılmış. Yine ilana göre ‘bayanlar tercih sebebi’.

Bolivya’da tutuklu iş adamının aile yakını olduğunu söyleyen Wolcowitz’in beyanına göre kendisine bu fikri veren Kongre’deki oturumu yönetecek olan New Jersey milletvekili Chris Smith. Smith, aileye ‘destekçilerle dolu bir odanın üyeler üzerinde daha iyi bir intiba bırakacağını’ söylemiş.   

Craigslist ilanıyla 30 ‘sahte destekçi’ bulmayı hedeflediğini ifade eden Wolcowitz özellikle bayanları tercih etme sebebini şöyle açıkladı: “Milletvekili Smith’in ofisinden bize ‘Bu olayı bir Yahudi faaliyeti olmaktan çıkarın. Olayın daha özgürlükçü görünmesini sağlayın ve bulabildiğiniz kadar kadın bulun.’ dediler.”

New Jersey milletvekilinin sözcüsü Jeff Sagnip ise aileyle bizzat kendisinin görüştüğünü söyleyerek iddiaları reddetti: “Benim onlara söylediğim sadece dolu bir odanın her zaman boş olandan daha iyi olacağıydı. Kendilerini halka anlatıp destek almaya çalışacaklarını düşünmüştüm”

Komite oturumu bu Çarşamba günü Kongre’nin Rayburn çalışma binasında gerçekleştirilecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.