Kimse Yok Mu, dünyaya yayılan yardım faaliyetlerini New York’ta anlattı

Kimse Yok Mu, dünyaya yayılan yardım faaliyetlerini New York’ta anlattı

Türkiye’nin en büyük yardım kuruluşlarından Kimse Yok Mu Derneği (KYM), New York’ta düzenlediği panel ile dünya genelinde yaptığı yardımları anlattı.

Manhattan adasında düzenlenen panelde konuşan KYM gönüllüsü Zehra Çolak, derneğin bugüne kadar 113 ülkede insani yardım yaptığını aktardı. Bu yardımlara 200 binden fazla gönüllünün destek verdiğini kaydeden Çolak, yardıma muhtaç insanların dil, din ve etnik kökenine bakmadan hizmet götürdüklerini söyledi.

IMG_0891Haiti’den Pakistan’a, Filipinler’den bir çok Afrika ülkesine pek çok bölgede felaketzedelerin yardımına koştuklarını ifade eden Çolak, yardım çalışmaları kapsamında Birleşmiş Milletler Göçmen Yüksek Komiserliği (BMGYK-UNHCR) ile birlikte Suriyeli mültecilere yönelik yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Erbil’de yerel hükümet, Hatay’da ise Japon devletiyle ortaklaşa olarak Suriyeli sığınmacılar için okul inşa ettiklerini kaydeden Çolak, KYM’nin yetim çocukların bakımı için de barınmadan eğitime kadar pek çok alanda yardımda bulunduğunu anlattı. Derneğin bugüne kadar birçok ülkeden uluslararası ödüle layık görüldüğünün altını çizen Çolak, son olarak Belçika Dışişleri Bakalığı ‘Kral Baudouin Afrika’nın Kalkınması’ ödülünü aldıklarını söyledi.

Çolak, KYM’nin dünya genelinde 113 ülkede eğitimden, gıdaya, yetim çocuklardan kadınların statüsünü güçlendirmeye kadar sosyal sorumluluk içeren faaliyetlerini Barış Adaları Enstitüsü (PII) merkezinde düzenlenen panelde katılımcılarla paylaştı.

JAPON MİLLETVEKİLİ: KADININ GÜÇLENDİRİLMESİ, TOPLUMSAL DAYANIŞMAYI ARTIRIR

Panele Japonya’dan milletvekili Akiko Kamei ise, Sri Lanka ile Bangladeş’te ülkesinin kadının statüsünün güçlendirilmesi için girişimlere maddi mikro finans yardımları yaptığını dile getirdi. Japon toplumunda yardımlaşma kültürünün çok gelişmiş olduğunu dile getiren Kamei, Japonya’nın 2011 yılında yaşadığı tsunami ve nükleer sızıntı felaketlerinin yaralarını da kısa sürede sarmalarının bu sayede olduğunu vurguladı. Toplumsal dayanışmanın artırılmasının ancak bilinçli insanlar yetiştirmekle mümkün olacağına işaret eden Kamei, bu bağlamda kadınların hem eğitim hem de maddi yönden statülerinin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

“KADINLAR İSTEDİKLERİ HER ŞEYİ BAŞARABİLİR”

‘‘Mikro Finans ve Kadınların Güçlendirilmesi için mesleki Eğitim’’ başlığı altında yapılan panelin modoratörlüğünü PII Direktörü Mehmet Kılıç yaptı. Panele Japon milletvekilinin yanı sıra Tayland Rangsit Oriental Medicine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Krisana Kraisintu da katıldı. Üniversitesinin gelenekten gelen değerleri günümüze adapte ederek büyük başarı kazandığının altını çizen Kraisintu, ‘‘Tüm başarım eldeki mevcutları, teknoloji yardımı ile günümüze uyarlamak oldu’’ dedi.

Kendisinin birçok doğal üründen vitamin ürettiğini ve Avrupa dahil dünyanın birçok ülkesine de ihraç ettiğini belirten Kraisintu, ‘‘Benim yaptıklarımı Afrika’da ya da dünyanın başka birçok ülkesinde diğer kadınlar da yapabilir. Ülkemizde yetişen ürünlerden vitamin hapları üretebilmek için altı yıl çalıştım. Bunu ben yapabildiysem diğer kadınlar da başarabilir. Asıl olan eldeki imkanları, ürünleri günümüze dönüştürmek ve pazar oluşturabilmektir’’ dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.