JFK Havalimanı’na Türk mermerleri döşendi

JFK Havalimanı’na Türk mermerleri döşendi

New York JFK Havalimanı’na 220 bin dolar değerindeki deforme olmayan Türk mermerleri döşendi.

New York JFK Havalimanı’nda Türk işletmesi Eat&Go’nun sahibi olan Hasan Surözü, zeminin Türk mermerleriyle döşenmesi konusunu Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a anlattı. Ardından Bakan Çağlayan’ın girişimiyle Ege Maden İhracatçılar Birliği ile JFK Havalimanı yönetimi arasında Türk mermeri döşenmesi konusunda bir anlaşma yapılırken, terminale toplam 6 bin 700 metrekare Burdur bej mermeri döşendi. 220 bin dolarlık proje bedeli Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından karşılanırken, mermerin çok beğenilmesi üzerine havalimanı yönetimi diğer terminaller için de Türk mermeri siparişi verdi.

Geçtiğimiz haftalarda ABD’de bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, New York John F. Kennedy Havalimanı’na döşenen Türk mermerlerini inceledi. Bakan Çağlayan mermerlerle ilgili bilgi alırken, kendisine Hasan Surözü ve New York Başkonsolosu Levent Bilgen de eşlik etti. Bakan Çağlayan’ın terminale konulacak olan Türkiye’yi tanıtan Hezarfen Ahmet Çelebi ile Anadolu Medeniyetleri rölyeflerinin nerelere konulacağını da belirlediği öğrenildi. Burdur bej mermerinin JFK’e döşenmesiyle Türk doğal taşının uluslararası alanda tanıtımına büyük katkı sağlayacağı belirtildi.

JFK Havalimanı idaresi, mermer hediyesine teşekkür etmek adına terminalin en görünür yerine hem bağışlayan ülkeye ait bir yazı hem de Türkiye’yi tanıtan Hezarfen Ahmet Çelebi ile Anadolu Medeniyetleri ile ilgili mermerden iki büyük boy rölyef koyma kararı almıştı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.