Illinois Üniversitesi okul harçlarını dondurma kararı aldı

Illinois Üniversitesi okul harçlarını dondurma kararı aldı

Illinois Üniversitesi (U. of İ.) yönetim kurulu, geçen yılın ardından bu sene de okul ücretini aynı seviyede dondurma kararı aldı.

Bir sonraki akademik yılda kayıt yaptıracak yeni üniversite öğrencilerini hedef alan plandan sadece Illinois eyaleti sakinleri faydalanabilecek. Üniversite bu kararla, Illinois’da artan enflasyon ve mali durumun belirsizliğinden dolayı eyaleti terkeden öğrencileri geri kazanmayı hedefliyor.

Üniversite yönetim kurulu, Perşembe günü yapılan yıllık toplantıda okul harç ücretlerini dondurma kararı alırken, eski başkan Edward McMillan’ı da yeniden genel başkanlığa seçti. 2009 yılından beri yönetim kurulunda olan McMillan, 10 yıl gibi uzun bir süreden sonra ilk kez başkan seçilen Cumhuriyetçi üyelerden biri olma özelliğini taşıyor.

Alınan karara göre, gelecek sonbaharda kaydını yaptıracak yeni öğrencilerin ücreti, bu yıl ki ücrete denk olacak. Böylece yeni öğrenciler Urbana-Champaign kampüsünde 12 bin 36 dolar, Chicago kampüsünde 10 bin 584 dolar ve Springfield kampüsünde ise 9 bin 405 dolar okul ücreti ödeyecek. Öğrencilerin harç ücreti 4 yıllık eğitim süresi boyunca aynı kalacak. Ancak, bazı mecburi ödemeler ve barınma ücretiyle, bu miktar neredeyse iki katına çıkıyor.

Üniversitenin bu kararı özellikle burs almaya hak kazanacak kadar düşük gelirli olmayan ama üniversite masraflarını da karşılamakta zorlanan orta gelirli aileleri rahatlatacak.

REKTÖR KİLLEEN: MALİ ZORLUKLAR BİZE ASIL GAYEMİZ OLAN EĞİTİMİ UNUTTURAMAZ

20 yıl aradan sonra geçen yıl ilk kez bu uygulamayı yapan üniversitenin kararı, bu yıl daha fazla mali risk taşıyor. Diğer bütün Illinois eyalet üniversiteleri gibi U. of İ. da Temmuz ayında başlayan mali yılda ekonomik belirsizlik içindeki İllinois eyalet hükümetinden ödenek alamadı.

Üniversite rektörü Tim Killeen, tüm mali zorluklara rağmen, eğitimin öncelikli gayeleri olduğunu söyledi. Killeen “ Bizim üniversite olarak temel misyonumuz öğrencilerimize eğitim hakkı sağlamak ve onları hayata hazırlamak. Böylelikle toplumumuzun yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını sağlamak. Ekonomik zorluklar içinde bulunmamız bizi bu misyondan uzak tutmamalı” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.