Houston’da aşırı yağışlar 5 can aldı

Houston’da aşırı yağışlar 5 can aldı

Teksas eyaletinin Houston şehrinde aşırı yağışların yol açtığı su baskınları 5 can aldı.

Aşırı yağışların yol açtığı su baskınları ve seller yüzünden can kayıplarının yaşandığı dile getirildi. Yetkililer can kaybının artabileceğinden endişe edildiğini de dile getirdi.

Yetkililer binlerce insanın su baskınları nedeni ile tahliye edildiğini belirtirken bugün de yağışların etkili olacağı uyarısı yapıldı.

Houston şehri ve çevresinde binlerce eve elektrik verilemezken, yine su baskınları nedeni ile birçok yolunda ulaşıma kapandığı belirtildi. Su baskınları nedeni ile şehirde 9 hastane kapatılırken, bütün resmi kurumlar ile okulların da tatil edildiği açıklandı. Houston şehrindeki Hobby Havalimanı’nda 200 kadar uçuşun iptal edildiği aktarıldı.

Houston Belediyesi yaptığı açıklamada, “Hayatı tehdit eden acil bir uyarıdır. Houston sakinleri her ne pahasına olursa olsun seyahat etmekten kaçınmalıdır’’ ifadeleri dikkat çekti.  

Aşırı yağışlar nedeni ile yaşanan can kayıplarının tamamı araçlarında mahsur kalan kimselerden olduğu açıklandı. Hayatını kaybeden 4 kişinin Harris Vilayeti’nden (County) olduğu vurgulandı.

Houston Belediye Başkanı Sylvester Turner, şehirde su baskını yaşamayan bölgenin kalmadığını belirtirken, şehir sakinlerini her durumda kurtaracak kapasitede olduklarını söyledi.

Meteoroloji yetkilileri Houston ve çevresine 6 saat içinde metrekareye 40 cm (16 inç) yağış düştüğünü bildirdi. Ulusal Meteoroloji Hizmetleri pazartesi öğleden sonra Houston bölgesine 888 milyar litre yağmur suyu düştüğünü kaydetti.

Yağışların Houston şehri ve bölgesinde bugün de etkili olup öğleden sonra etkisini yitirmesi bekleniyor.

Houston şehrinin 2001 yılında da aşırı yağışlar nedeni ile 41 sakini hayatını kaybetmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.