Hocalı katliamı BM önünde protesto edildi

Hocalı katliamı BM önünde protesto edildi

Hocalı katliamı, New York’taki Birleşmiş Milletler (BM)’nin önünde protesto edildi.

Katliamın yıldönümü, New York’ta BM merkez binasının karşısındaki Dag Hammorskjold Parkı’nda düzenlenen protesto gösterisiyle anıldı.

BM’nin karşısındaki parkta bir araya gelen Azeri ve Türk vatandaşlar, ellerinde Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla Ermenistan’ı Hocalı katliamının 24. yıl dönümünde kınadı. Türk vatandaşlar, “Terörist Ermenistan”, “Çocuk katili Ermenistan” şeklinde tempo tuttu.

Göstericiler, ellerinde ”Ermeniler Siz Soykırım Suçlususunuz”, ”Ermenistan Çocuk Katilidir”, ”Hocalı Kurbanları Sonsuza Dek Yaşayacak”, ”Ermenistan Azerbaycan’dan Çık”, pankartlarıyla eylem yaptı.

Töreni organize eden Azerbaycan New York Cemiyeti Başkanı Ercan Yerdelenli, Ermeniler’in Azeri Türklerine karşı soykırım uyguladığını, kadın, çocuk, yaşlı demeden sivil halkı öldürdüğünü anlattı.

Olayın üstünden 24 yıl geçtiğini ama her zaman soykırımı dünyanın gündemine getirmeyi amaçladıklarını belirten Yerdelenli “Bugün Türk dostlarımızla birlikte bir araya gelip, bu davanın unutulmadığını göstermek istedik. O gün insanlar başı açık, ayakları yalın Ermenilerin zulmü altında kendi vatandaşları tarafından şehit edildiler” dedi.

Yerdelenli, katliamı ortaya çıkaran gazeteci Cengiz Mustafayev’i de rahmetle andığını, onun çektiği katliam görüntüleri ile dünyanın olaydan haberdar olduğunu ifade etti.

Mitinge katılan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkan Yardımcısı Tulga Tekman’da  soykırımı kınadı.

Katliamda kuzenini kaybeden Lale Seyyidzade ise Türk ve Azerbaycan dostluğuna dikkat çekerek, bayraklarının Karabağ’da yükselmesini istedi.

Bir başka Azerbaycan vatandaşı Sadakat Babayeva, Ermenilerin bir gecede neler yaptığını tüm dünyaya göstermek istediklerini söyledi.

Tören sırasında, yoldan geçenlere Hocalı katliamı ile ilgili bilgilendirici broşürler verildi.

Gösterinin yapıldığı yolun karşı tarafında Ermenistan bayrağı tutan bir başka grupta Azerbaycan’ı protesto etti. Ellerine Azerbaycan ve Türk bayrağı alan Türk vatandaşlar, karşı grubun yakınına giderek, protesto gösterisini orada devam ettirdi. Azerbaycan bayrağı bir süre, yolun altında bulunan tünel üzerinde dalgalandırıldı.

Her iki grup arasında zaman zaman sözlü sataşmalar meydana geldi. Her iki grup daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.