Hafta sonu için güneydoğu sahillerine gidecek olanlar dikkat

Hafta sonu için güneydoğu sahillerine gidecek olanlar dikkat

Hava tahmin raporları Memorial Day tatilinin olduğu hafta sonu için güneydoğu sahillerine gidecek olanları uyarıyor.

Memorial Day tatili dolayısıyla hafta sonu tatilini güneydoğu sahillerinde geçirmeyi planlayanlar için rip akıntı tehlikesi dolayısıyla uyarılarda bulunuldu.

Özellikle Georgia eyaleti de bulunan Tybee adası ve South Carolina’nın güneyindeki Myrtle sahillerine gitmeyi planlayanların hava durumunu sıklıkla kontrol etmeleri istendi. Yağmur ve rüzgarın etkili olacağı sahillerde uyarı bayraklarının takip edilmesi gerektiğini açıklayan uzmanlar 1 adet kırmızı bayrak varsa rip akıntısı riski olduğu, 2 kırmızı bayrak varsa ise kesinlikle suya girilmemesi gerektiğini açıkladı.

Özellikle dalgalı denizlerde olan rip akıntıları “kum kayması, kum göçmesi” olarak da bilinen ayakların altından kumun birden kaybolması olayıdır.
Sabit, aniden oluşan ve gizli olmak üzere değişik türleri bulunan rip akıntılarında sahile gelen dalga geri dönerken çık hızlı bir şekilde hareket ettiğinden, çok iyi yüzme bilen kişi bile bu akıntıya karşı koyamaz.Uzmanlar dize kadar gelen sığ suda bile aniden oluşabilecek rip akıntısına yakalananların paniğe kapılmamalarını, kıyıya doğru değil kıyıya paralel olarak yüzülmesi gerektiği, rip akıntısı alanından ancak bu şekilde çıkılabileceği uyarısında bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.