Güney Karolina eyaletinde ‘olağanüstü hal’ ilan edildi

Güney Karolina eyaletinde ‘olağanüstü hal’ ilan edildi

Amerika’nın güneydoğu sahillerinde etkili olan Joaquin kasırgasından dolayı özellikle Güney Karolina eyaletinde son yılların en büyük sel felaketi yaşandı.

Başkan Barack Obama eyalette olağanüstü hal ilan etti. Charleston, Dorchester, Georgetown, Horry, Lexington, Orangeburg, Richland, ve Williamsburg bölgelerinde yaşayanlar için ise devlet afet yardımı verilmesi kararlaştırıldı.

Obama’nın Pazartesi günü imzaladığı bu afet  yardım paketi içinde geçici barınma imkanı, hasarlı evler için onarım yardımı, sigortasız binalar için düşük faizli kredi imkanı, ihtiyaç sahibi vatandaşlar ve iş yerleri için gerekli destekleri içeriyor.

Cumartesi gününden bu yana eyalet genelinde toplamda 9 baraj zarar gördü.

Büyük kırıkların meydana geldiği barajlardan dolayı bazı bölgelerde suların daha da yükseldiğini belirten eyalet afet masası sözcüsü  Derrec Becker, önümüzdeki günlerde afet yardımı alacak bölgelerin sayısının artacağını belirtti. 

Güney Karolina eyaletinde Joaquin kasırgasında hızı saatte 160 kilometreyi bulan rüzgar ve aşırı yağışlardan dolayı meydana gelen olaylarda şuana kadar 11 kişi hayatını kaybederken, Dorchester ve Charleston’ da 30 bin kişi elektriksiz kaldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.