Gözaltındayken ölen Gray’in ailesine 6,4 milyon dolar tazminat verilecek

Gözaltındayken ölen Gray’in ailesine 6,4 milyon dolar tazminat verilecek

ABD’nin Baltimore şehrinde polis tarafından gözaltına alındığı sırada hastanelik olan ve sonradan hayatını kaybeden Freddie Gray’in (25) ailesine 6,4 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verildi.

Baltimore Belediye Başkanı Stephanie Rawlings-Blake, tazminatın 2,8 milyon dolarlık kısmının 1 Temmuz’da verileceğini belirtti.

Varılan anlaşmanın, olayda ihmali olduğu düşünülen kamu görevlilerin suçlu veya masum olduğu şeklinde yorumlanmaması gerektiğini belirten Blake, “Bu anlaşma şehrimizin yararınadır. Çünkü sürüncemede kalan davalar anlaşmaları daha zor hale getirebiliyor.” diye konuştu.

Geçtiğimiz 12 Nisan’da polis tarafından gözaltına alınan Freedie Gray, polis aracından indirildiği sırada yaralanıp hastaneye kaldırılmıştı. Omurliğinden ciddi bir şekilde yaralanan Gray, 19 Nisan’da hastanede hayatını kaybetmişti. Siyahi Amerikalının ölümünden sonra Baltimore başta olmak üzere ABD’nin bir çok şehrinde olaylar çıkmıştı. Olayların büyümesi üzerine Baltimore emniyet müdürünün görevine son verilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.