Georgia’da binlerce insan işsizlik sigortası ödemelerini kaybedecek

Georgia’da binlerce insan işsizlik sigortası ödemelerini kaybedecek

Georgia’da binlerce insan işsizlik sigortası ödemelerini kaybedecek. Federal acil işsizlik sigortaları mecliste yeniden onaylanmadığı ve anlaşma uzatılmadığı için, uygulama 28 Aralık’ta sona erecek. 1 milyondan fazla işsiz Amerikalı Ocak ayından sonra tamamen gelirsiz kalacak, bunun 43 bini Georgia eyaletinde yaşayanlar oluşturuyor.

Geçtiğimiz mayıs ayında işsiz kalan Lisa Carson, işiyle birlikte sağlık sigortasını da kaybettiğini, bu işsizlik ödemeleri kesilirse ve iş bulamazsa zor günler geçireceği için çok endişelendiğini belirtti.

Geçtiğimiz Mart ayında işten çıkarılan ve o günden buyana iş arayan Diana Coney ise,  sağlık asistanı olmak için okula başlayacağını, ama bu durumda önümüzdeki zamanlarda neyle karşılaşacağını bilemediği için endişelendiğini söyledi. İşsiz Amerikalı Coney, hayatta güvenecek ve destek alacak kimsesi olmadığı için gelirsiz kalmanın onu çok korkuttuğunu belirtti. Bir sene sonra da diğer 800 bin Amerikalı daha işsizlik sigortalarını kaybedecek, bunlardan bir kısmı iş bulabilecek ama büyük bir kısmı maddi zorluklar yaşayacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.