Georgia eyaletinde seçilen en etkili 100 Müslümandan biri Türk

Georgia eyaletinde seçilen en etkili 100 Müslümandan biri Türk

Müslüman Konuşmacılar Atlanta Bürosu (ISB ) tarafından düzenlenen ‘Georgia’nın En Etkili 100 Müslümanı’ (The 100 Influential Georgia Muslims) isimli programın gala gecesi dün Atlanta Cobb Galeria Center’da 500 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

İlanlar ve diğer organizasyonlar aracılığıyla belirlenen adayların arasından en etikili 100 kişi yine toplumun önde gelen isimlerinden oluşan Juri heyetinin yaptığı zorlu değerlendirmelerin ardından seçildi. Ödüle hak kazanan adaylar, içinde bulundukları topluma, çesitli alanlarda olumlu katkılarda bulunan ve örnek şahsiyetleriyle İslamı ve Müslümanları Amerika’da pozitif bir şekilde temsil eden kişiler arasından seçildi.

Programın organizatörlerinden ISB Genel Müdürü Soumaya Khalifa yaptığı konuşmada bu programın ortaya çıkma sebebinin, Amerikan medyası ve toplum üzerinde Müslümanlara karşı oluşan negatif yargıyı, Müslümanlara ait pozitif örnekleri ortaya çıkararak biraz olsun kırmak olduğunu belirtti. Khalifa, buna örnek olarak, Georgia eyaletindeki doktorların yüzde 10 unun Müslüman olduğunu söyledi.

Programda, Atlanta toplumu tarafından sevilen ve ‘dinlerarası diyalog’ çalışmalarıyla öne çıkan Atlantik Enstitüsü Genel Müdürü Kemal Korucu da ‘Toplum ve Din’ kategorisinde ödül alanlardan biri oldu.

Sunuculuğunu WSB kanalının ünlü haber spikeri Monica Pearson’ın yaptığı programda, 9 ayrı dalda ödül alanlara ödüllerini yine Atlanta’nın en tanınmış isimlerinden Lance Askildon, Kenny Blank, Tony Charaf, Dawn Ely, Charles H. Kuck, Judith Montier, Asıf Saberi, Rob Smulian takdim etti.

Ödül verilen kategoriler

1- Akademi
2- Sanat, medya, spor
3- İş dünyası ve yönetim
4- Toplum ve din
5- Mühendislik ve teknoloji
6- Hayırseverlik
7- Hukuk ve politika
8- Fen ve tıp
9- 30 yaş altı

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.