Gençler Amerikan rüyasının öldüğü görüşünde

Gençler Amerikan rüyasının öldüğü görüşünde

Amerikalıların yarısı, Amerikan rüyasının olduğu fikrinde. Gençler arasında yapılan kamuoyu yoklamasına göre yeni neslin yarısının Amerikan rüyasının öldüğüne inandığını gösterdi.

ABD genelinde 18-29 yaş diliminde bulunan gençlerle yapılan bir kamuoyu yoklamasında Amerikan rüyasının öldüğünü düşünenlerin yüzdesi 48 olarak belirlendi. Deneklerin yüzde 49’unun ise Amerikan rüyasının ölmediği konusunda umudunun olduğu ortaya çıktı.

Gençler arasında kolej ve üniversite mezunları Amerikan rüyasına daha fazla inanan kesim. Üniversite ve kolej eğitimi alan ve mezunlarının yüzde 58’i hala Amerikan rüyasının olduğunu inanıyor. Ankete göre kolej eğitimi almamış olanların rüyanın ölmediğine inananların oranı yüzde 42.

Harvard Politika Enstitüsü tarafından yapılan kamuoyu yoklamasında gençler gelecek yıl yapılacak seçimleri de Demokrat Parti’nin kazanacağı fikrinde. Gençlerin yüzde 56’sı önümüzdeki yıl yapılacak seçimi Demokrat Parti’nin adayının kazanacağını dile getirdi. Ankete katılanların yüzde 36’sı ise Cumhuriyetçi Parti’nin seçimden galip çıkacağı düşüncesinde.

Anket, iki bin 11 kişi ile 30 Kasım-9 Aralık tarihleri arasında internet üzerinden cevaplanarak yapıldığı kaydedildi. Anketin yanılma oranı ize artı eksi bir olarak ifade edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.