Freddie Gray davasında bir polis daha suçsuz bulundu

Freddie Gray davasında bir polis daha suçsuz bulundu

Baltimore’da geçen sene polis gözetimindeyken ölen Freddie Gray davasında bir polis daha hakkındaki bütün suçlamalardan suçsuz bulundu.

Caesar Goodson Jr., Gray’in ölümünde sorumlu tutulan polis memurlarından biriydi. Gray’in gözaltına alındıktan sonra polis merkezine götürüldüğü aracı kullanan Goodson hakkında dava açılan altı polis içinde en ciddi suçlamalar ile yüzleşendi.

2. dereceden adam öldürme ve 2. dereceden saldırı suçlarıyla yüzleşen Goodson’ın polis aracını oldukça sert kullandığı, ayaklarından kelepçeli Gray’in emniyet kemeri takılı olmadığı için ciddi şekilde yaralanmasına neden olduğu ve ölümüne de bu yaraların sebep olduğu iddia ediliyordu.

Davada daha önce yargılanan iki polis de suçsuz bulunmuştu. İlk davada jüri gerekli çoğunluğu sağlayamadığı için dava düşmüş. İkinci polisin davası ise Goodson’ın da davasına bakan Hakim Barry G. Williams tarafından düşürülmüştü.

12 Nisan 2015’te gözaltına alınan ve polis aracına bindirilen 25 yaşındaki Gray’in boynunda ciddi yaralanmalar olmuş ve bu yaralanmalara bağlı olarak da bir hafta sonra ölmüştü.

Gray’in ölümünün ardından şehirde oldukça sert protesto gösterileri olmuş ve sonunda sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.

Açılan davaların arka arkaya düşmesi ise en çok Baltimore Eyalet Savcısı Marilyn Mosby’i etkiliyor. Davaları açtığı zaman basın tarafından oldukça ilgi gören Mosby’nin alınan sonuçlar ile kariyerinin ciddi tehlikeye girdiği söyleniyor.

Bir grup ise Mosby’nin davalara yeteri kadar eğilmediğini ve bu yüzden istenilen sonuçların alınamadığını iddia ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.