Floridalı Müslümanları üzen haber

Floridalı Müslümanları üzen haber

Uzun yıllardır Florida’nın Palm Beach bölgesi sakinleri oy kullanmak için Boca Raton İslam Merkezi’ne gidiyorlardı.

Duvarları pastel yeşil renkteki camide 2010 yılından beri başkanlık seçimlerinden yerel seçimlere kadar her oylama zamanı sandıklar kuruluyordu.

Ancak geçen hafta alınan bir karar ile Boca Raton İslam Merkezi artık oy kullanım yeri olmayacak.

Karar Palm Beach Bölgesi Seçim Gözetmeni Susan Bucher tarafından alındı. Demokrat Partili olan yeniden aynı görev için seçilmeye çalışan Butcher kendisine ulaşan şikayet nedeniyle böyle bir karar aldığını açıkladı.

Bucher, “Bazı vatandaşlar bir camide oy kullanırken kendilerini rahat hissetmediklerini söyledi” dedi. Seçim Gözetmeni ayrıca bir kişinin de, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi zamanı camide bomba tehdidi yapılarak, herkesin dışarı çıkartılabileceğini ve seçimin güvenirliğini tehlikeye atacağını belirttiğini de ifade etti.

İslam Merkezi Başkanı Bassem Alhalabi ise topluma hizmet etmekten memnun olduklarını ve alınan karar çok üzüldüklerini belirtti.

İslam Merkezinin gerçek anlamda bir toplum merkezi olduğunu söyleyen Bassem, evsizlere yemek verdiklerini, Adalet Bakanlığı ile gençlere yönelik programlar yaptıklarını ifade edip, kasırga zamanı da merkezi evini kaybedenlere açtıklarını anımsattı.

Bucher’ın kararını memnuniyetle karşılayanlar kadar eleştirenler de çıktı. Palm Beach Post gazetesi ise bölgedeki kilise ve sinagoglarda oy kullanılırken camide kullanılmamasını Anayasa’nın birinci maddesine aykırı olduğunu ve İslam’ı ikinci sınıf din yaptığını belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.