Florida’daki liseler tarihlerindeki en başarılı döneme imza attı

Florida’daki liseler tarihlerindeki en başarılı döneme imza attı

Florida’ daki liseler, en çok A ve B notlarını alarak tarihlerindeki en başarılı döneme imza attı.

Milli Eğitim Müdürü Pam Stewart, bu sene eyalet genelinde A-B notu alan okulların oranının yüzde 82 olduğunu son 10 yıldır böyle bir başarının ilk defa yakalandığını belirtti. Stewart ayrıca, “Bu oran geçtigimiz yıllarda genellikle yüzde 40’lardaydı. D ve F notlarının oranı ise yüzde 2 idi. Elde ettiğimiz bu yüzde 82’lik oranın 2003 yılında yüzde 19 olmasıyla kıyaslarsak bu çok büyük bir başarıdır.”dedi. Bakanlık çarşamba günü bütün okulların başarı durumlarını açıkladı.

Orange County Eğitim Müdürü Barbara Jenkins, Orange bölgesindeki 19 okuldan 17’sinin A-B notu aldıklarını, bölgenin ilk defa bu şekilde bir başarıya imza attığını bildirdi. Bu başarının ailelerin ve okulların ortak destekleriyle olduğunu vurgulayan Jenkins, East River ve West Orange liselerinin tarihlerinde ilk defa A aldıklarını, Oak Ridge lisesinin ise ilk defa B notu aldığını açıkladı.

Oak Ridge lisesi öğrencisi Cristina Martinez, ilk dönemlerde okul başarı seviyesinin düşük olduğunu ama son zamanlarda bu başarının arttığını söyledi.

 

East Ridge High Lisesi Müdürü Eric Lundman, okul sisteminden yaptığı duygusal açıklamada; Aldıkları A için öncelikle bu başarının kalbi olarak görüdüğü öğretmenlere teşekkür etti. Okul yönetimini devraldığında okulun başarı seviyesinin D olduğunu ve elde ettikleri bu başarıdan dolayı gurur duyduklarını bildirdi.

Bu senenin en düşük puanı ise 2 adet C ile Colonial ve Ocoee liselerine verildi. Eyalet genelinde ise sadece Osceola bölgesindeki Acclaim Academy Charter School F aldı.

Liselerdeki bu puanlama sistemi ,öğrencilerin Florida kapsamlı değerlendirme test (FCAT) sonuçları, dönem sonu sınavları, mezuniyet dereceleri , SAT ve ACT gibi sınav sonuçları göze alınarak hazırlanıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.