Florida’da bir lisede artan çete olayları, öğrenci ve veliler tarafından protesto edildi

Florida’da bir lisede artan çete olayları, öğrenci ve veliler tarafından protesto edildi

Florida’nın Pasco ilçesinde yer alan Fivay Lisesi’nde son zamanlarda artan kavga ve çete olaylarını protesto etmek isteyen öğrencilere aileleleri de destek verdi. 

22 Mart günü Fivay Lisesi’nde meydana gelen olayda okulun güvenlik görevlisi Richard Bynum’un okuldan uzaklaştırma cezası almasına rağmen arkadaşlarını ziyarete gelen Sarah İbanez’i (16) okulu terketmedigi için tartakladığı ve duvara iterek fiziki olarak zarar verdiği iddia ediliyor.

 

Güvenlik görevlisi Bynum ise olayı tamamen farklı bir şekilde gerçekleştiğini anlatarak İbanez’in uyuşturucu kullandığını, kafasını yere ve duvara vurmaya başlayarak kendisine zarar verdigini iddia etti. Bynum, savunmasında öğrencinin kendisine ve etrafındaki öğrencilere zarar vermesine engel olduğunu ifade etti. Polis yetkilileri ise aslında İbanez’in okula gelmemiş olması gerektiğini söyledi. Öğrencinin cebinde esrar bulunduğu da bildirildi. 

Sarah İbanezin ve arkadaşlarının verdiği bilgiye göre güvenlik görevlisi Bynum, Sarah’ın kafasına kelepçe fırlatmış ve duvara iterek tartaklamıştı. Bunun üzerine beyin sarsıntısı geçiren Sarah, hastaneye kaldırılmıştı. 

 

İsminin yazılmasını istemeyen bir öğrenci, “Burası korkunç bir yer. Okula gitmeye korkuyorum. Okul müdürümüz bizi korumak için hiçbir şey yapmıyor. Okulda güvende degiliz” diyerek endişesini dile getirdi. 

 

Artan kavga ve çete olaylarından dolayı velilerin bir kısmı çocuklarını başka okula göndermek istediklerini dile getirdi. Öğrenci velileri, okul müdürü Angie Stone’ın yaşanan olaylar karşısında yetersiz kaldığı ve okulu iyi idare edemediğini belirterek lise yöneticileri hakkında dava açmaya hazırlandıklarını söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.