Filmlere taş çıkaran firar olayı ile ilgili ilk dava

Filmlere taş çıkaran firar olayı ile ilgili ilk dava

New York eyaletinde bulunan hapishaneden kaçan iki mahkuma yardım ettiği gerekçesi ile bir kadın bugün hakim karşısına çıkarıldı.

Ricard Matt ve David Sweat adlı iki mahkumların kaçmasına yardımcı olduğu iddiası ile bugün ilk defa hakim karşısına çıkarılan 51 yaşındaki Joyce Mitchell adlı kadın, kaçaklara testere ve keski temin etmekle suçlanıyor.

Mitchell hakkında açılan davada sanık için 8 yıl hapis cezası talep ediliyor. Mitchell hakkında ileri sürülen suçlamaları kabul etmeyerek, masum olduğunu savundu.

800 GÜVENLİK GÖREVLİSİ FİRARİLERİ ARIYOR

Mahkumların kaçtığı Clinton Islahevi’nde çalışan Mitchel’in avukatı olan Keith Bruno davadan çekildiğini açıkladı. Bruno yerine Mitchell’i mahkemede avukat Stephen Johnston savundu.

Bu arada Matt ile Sweat adlı iki firarinin yakalanması için 800 kolluk görevlisi iz sürmeye devam ediyor. Kolluk görevlilerin hapishaneye 32 km uzaklıktaki Kanada sınırı boyunca bölgede adım adım arama yaptığı ifade edildi.

GÜNLÜK ARAMA MALİYETİ 1 MİLYON DOLAR

Mahkumlar 10 gün önce Clinton Islahevi’nden kaçmış ve bugüne kadar yapılan aramalarda bir sonuç elde edilemedi. İki firarinin aranmasının devlete günlük maliyetinin de 1 milyon dolar olduğu açıklandı. Hapishanenin bulunduğu Clinton County (vilayet) Savcısı Andrew Wylie, mahkumları aramanın kendileri için günlük 1 milyon dolara mal olduğunu söyledi.

Mahkumlardan Sweat 35, ve Matt ise 48 yaşındaydı. 6 Haziran’da kaçan iki mahkumun çelik parmaklıkları kesme, buhar borularından onlarca metre sürünerek geçmelerinin ardından kanalizasyona ulaşarak hapishane dışındaki bir sokakta lağım kapağını açarak kaçmışlardı.

New York Valisi Andrew Cuomo geçen hafta düzenlediği basın toplantısında iki kaçağın yakalanması için özel olarak iki üst düzey emniyet görevlisinin görevlendirildiğini dile getirmişti. Vali Cuomo ayrıca kaçak mahkumlara yardım eden veya edenlere karşı da ‘‘sıfır toleransın’’ olacağı konusunda da uyarmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.