Facebook’ta İslam karşıtı paylaşımlar okul müdürünü görevinden etti

Facebook’ta İslam karşıtı paylaşımlar okul müdürünü görevinden etti

Georgia’da bulunan Forsyth bölgesi Lambert Lisesi okul müdürünün kendi Facebook hesabından yaptığı paylaşımları, öğrenciler ve okul çalışanları İslam karşıtı bulunca geçici olarak görevinden uzaklaştırıldı.

Okul mezunlarından olan Yassin Watson ve arkadaşları okul müdürünün paylaşımlarını kendi hesaplarında paylaşınca müdürün yorumları dikkat çekti.

Okul müdürünün geçen Haziran, Temmuz, Kasım ve Aralık aylarında yaptığı İslam’ın şiddet içerikli olduğuna dair yazılardan oluşan paylaşımları, Vali Nathen Deal’ın Suriyeli sığınmacıları eyalete almayacaklarını belirten açıklamaları, Planned Parenthood da meydana gelen silahlı saldırı hakkında yaptığı paylaşımlar şikayete neden oldu.

Forsyth Bölgesi Eğitim müdürlüğünün yaptığı yazılı açıklamada, Lambert Lisesi’nin 2900’den fazla öğrenci sayısıyla bölgenin en büyük okulu olduğu, tek tek bütün bireylerin hak ve özgürlüklerinin çok önem verdikleri ifade edildi. Yapılacak en ufak ayrımcılığa tahammül gösterilmeyeceğini belirtti.

Okul müdürü Dr. Davison ise öğrencilerden, çalışanlardan, ailelerden ve toplumdan özür dilediğini ve yaptığı paylaşımların toplumun çeşitliliğine zarar verdiğini farkettiğini, herkesten af dilediğini, tekrar toplumun bu açıdan huzur ve güveninin sağlamak için elinden geleni yapacağını belirten bir açıklama yaptı.

Okul müdürü Davison iki master ve bir doktoraya sahip ve 2003 yılından beri değişik okullarda okul müdürlüğü yapmış bir kişi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.