Eric Garner’ın ölümüne yol açan iki polis açığa alındı

Eric Garner’ın ölümüne yol açan iki polis açığa alındı

Perşembe günü New York’ta bir kişiyi kaçak sigara satma şüphesi ile tutuklamaya çalıştıkları sırada ölümüne yol açan iki New York polisi açığa alındı.

Polis memurları Eric Garner adlı 43 yaşındaki şahsı boğazından sarılıp etkisiz hale getirerek kelepçelemek isterken astım hastalığı tutan şahıs yaşamını yitirmişti. Silahı ve rozeti alınanlardan Daniel Pantaleo’nun 8 yıllık NYPD (New York Polis Departmanı) memuru olduğu, diğer memurun ise ise 4 yıldır görev başında olduğu belirtildi. NYPD görevden alınan ikinci polis memurunun ismini  kamuoyu ile paylaşmadı. NYPD memurların olayla ilgili soruşturma tamamlanana kadar işbaşı yapamayacağını bildirdi.

Şehirdeki insan hakları savucuları ve Afro-Amerikalıları ayağa kaldıran trajik olay sonrasında bugün açıklama yapan ünlü rahip ve sivil hak savucusu Al Sharpton, ‘‘Bu trajedi New York polisi için ciddi bir test ve aynı durumun tekrar tekrar yaşanıp yaşanmayacağını bizlere gösterecek.’’ dedi.

Garner’ın ölümü bir görgü tanığı tarafından dakika dakika görüntülenmişti. O görüntüleri konuşması esnasında yayınlayan Sharpton, Garner’ın polis memurlarına sekiz defa ‘‘nefes alamıyorum’’ dediği duyuluyor. Eric Garner’ın eşi Esaw Garner ile birlikte gazetecilere açıklama yapan Sharpton, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun seçim döneminde şehirdeki azınlıkların hakkını savunacağına dair söz verdiğini hatırlarak bu trajedenin başkan için bir sınav olacağını söyledi.

Garner evli ve 6 çocuk ve bir de torun sahibiydi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.