Empire State binası Ramazan Bayramı nedeniyle yeşile büründü

Empire State binası Ramazan Bayramı nedeniyle yeşile büründü

İslam alemi Ramazan bayramını dünyanın dört bir yanında kutlarken, ABD’nin ve New York’un sembol gökdelenlerinden olan Empire State binası da dün yeşile büründü.

Empire State yönetimi, bina kulelerinin ışıklarını yeşil ile ışıklandırmayı resmi internet sitesinden, ‘‘Cuma, 17 Temmuz 2015 günü, Empire State Binası Ramazan Bayramı onuruna yeşil renkte olacak’’ diye duyurdu.

empire-state1New York’un silüetlerinden birisi olan Empire State binası, 1976 yılından günümüze kadar kule ışıklarını yıl boyunca çeşitli vesilelerle ve kuruluşları onur etme amacıyla renklendirmesi geleneğe dönüşmüş durumda. Bina yönetiminin 2012 yılında el değiştirmesinden sonra kulelerindeki ışık sistemi de değişti. Binan kulesine 16 milyon farklı LED ışık sistemi yerleştirildi. Bu sayede sabit ve hareketli ışıkların yanı sıra istenildiği takdirde kulenin rengi her renge dönüşebilme özelliğine sahip.

Empire State yalnızca dini veya milli günlerde değil aynı zamanda da düğün, nişan, doğum gibi etkinlikler için de kule ışıkları görsel şölene dönüştürülebiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.