Dünyanın en acı biberi South Caroline’ da yetişiyor

Dünyanın en acı biberi South Caroline’ da yetişiyor

South Caroline’lı Ed Currie’nin yetiştirdiği biber dünyanın en acı biberi ünvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı’nda yerini aldı. Bu biberi Rock Hill şehrindeki evinin arka bahçesinde hobby olarak yetiştirmeye başlayan Currie şimdi Chester bölgesinde onlarca hektar tarlalarda üretim yapıyor. Sadece 12 işçisi bulunan Currie bankadaki işine devam ediyor. Currie ayrıca yetiştirdiği biberlerinden ürettiği “Voodoo Prince Death Mamba,” “Edible Lava” ve “İ Dare You Stupit” isimli soslarıyla da tanınıyor.

 

Winthrop Üniversitesi Profesörü Cliff Calloway, acı biber biliminde biberin kimyasal bileşimlerine “ Capsaicinoids” adı verildiğini bu bileşenlerin fazlalığının biberin acılık oranını arttırdığını belirtti.

Calloway, “ Biberdeki acılık oranı “Scoville Heat Units” isimli ölçme birimiyle yapılıyor. Ölçekteki 0 acısız normal biberi gösterir, jalepeno biberi 5 bin, Currie’nin rekorlar kitabına giren (Caroline azraili ) isimli biberlerinin ortalama acılık oranı 1,569,300 dir. Currie’nin herbir biberinin acılık oranı ise 2.2 milyon ölçüsünde. Polislerin kullandığı biber gazının değeri ise aynı ölçeğe göre 2 milyon değerinde.” açıklamasını yaptı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.