Colorado’daki saldırganın kimliği açıklandı

Colorado’daki saldırganın kimliği açıklandı

Dün Colorado’da aile planlama kliniğinde meydana gelen ve biri polis üç kişinin ölümüne, dokuz kişinin de yaralanmasına sebep olan olayla ilgili polis açıklama yaptı.

Gözaltına alınan saldırganın 57 yaşındaki Robert Lewis Dear olduğunu belirten polis yetkilileri, saldırının neden gerçekleştiğini henüz bilmediklerini kaydetti.

Ancak aile planlama kliniklerinin özellikle kürtaj karşıtı grupların hedefinde olduğu biliniyor. Cumhuriyetçi Parti’ye bağlı kimi valilerin eyaletlerinde açılmasına izin vermediği aile planlama klinikleriyle alakalı tartışmalar da devam ediyor.

Yetkililer Dear’ın kliniğe girdikten sonra ateş açtığını belirtirken, yanında getirdiği bazı malzemelerin hala incelendiğini ve bunların bomba olup olmadığına karar verilemediğini aktardı.

Öte yandan saldırıda ölen polis memurunun 44 yaşındaki Garrett Swasey olduğu öğrenildi. Altı yıldır Colorado Üniversitesi bölgesinde polislik yapan Swasey’in evli ve iki çocuk babası olduğu belirtildi.

Çevresi tarafından oldukça sevilen polis memurunun bir dönem kilisede rahip yardımcılığı yaptığı da belirtildi.

10 yaşında bir oğlu ve altı yaşında bir kızı olan Swasey’in geçmişte ülke çapında tanınan bir buz patencisi olduğu öğrenildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.