Çin’e ajanlık yapan FBI çalışanı tutuklandı

Çin’e ajanlık yapan FBI çalışanı tutuklandı

New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet , Federal Araştırma Bürosu’nda (FBI) çalışan bir kişinin Çin hükümetine gizli bilgi verdiği için tutuklandığını duyurdu.

1997’den beri FBI New York ofisinde çalıştığı belirtilen Kun Shan Chun’un (46)  Çin’e FBI’nın gizli bilgilerini sattığı gerekçesi ile tutuklandığı açıklandı.

Chun ilk duruşmada suçunu kabul etti. FBI’nın teknik ofisinde çalışan ve ‘en gizli bilgilere’ sahip olduğu belirtilen Chun’un Avrupa’nın farklı ülkelerinde Çin yetkilileri ile bir araya geldiği ve önemli bilgileri paylaştığı ifade edildi. Chun’un FBI’nın kullandığı teknolojiyi ve görevlilerin seyahat planlarını Çin’e ilettiği iddia edildi.

Başsavcı Bharara, yetkisi olmadığı halde yabancı ajan olarak çalışan Amerikalıların “federal suç işlediğini, ulusu ve ülkenin güvenliğini tehdit ettiğini” söyledi. Bharara, suçlunun bir FBI ajanı olması nedeniyle tehlikenin daha büyük olduğunu ifade etti.

Mart ayında tutuklandığı belirtilen Chun ‘izinsiz bir şekilde Çin ajanı olarak FBI’da görev yapma’ suçundan yargılanacak. Tutuklunun en fazla 10 yıl hapis cezası alabileceği belirtildi.

Chun’un cezası 2 Aralık’ta yapılacak duruşmada kesinleşecek.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.