‘Check in’ sonrası valizler nereye gider?

‘Check in’ sonrası valizler nereye gider?

Uçak yolculuklarında valizi teslim ettikten sonra nasıl aşamalardan geçtiğini, güvenlik önlemleri için yapılan kontrollerin neler olduğunu, biz verdikten sonra görevlilerin valizleri arayıp aramadığını merak etmişizdir çoğumuz.

Atlanta Hartsfield-Jackson Uluslararası Havaalanı’nda Seyahat Güvenliği Birimi (TSA) sorumlusu Raymond Dotson, valizlerin teslim edildikten sonra bir kaç dakika içinde yani yolcudan çok önce uçakta yerini aldıklarını belirtti.

10 yıl önce valizleri lobide kontrolden geçirdiklerini söyleyen Dotson, şimdi ise yüksek teknoloji ürünü ve milyonlarca dolar değerindeki sayısız makina ve kameraları kullandıklarını, valizlerdeki bir tehlike arzedecek durumu birkaç saniye içinde tespit edebildiklerini, bu durumda görevlilerin valizi bizzat arayıp içerisine bir kart bıraktığını açıkladı. Günde kontrolden geçen valiz sayısının 30 bin, bir ayda ise 1.2 milyon valiz olduğunu açıklayan Datson, yıllardır kontroller sırasında binlerce bıçak, ateş alabilecek ürünler, hatta mutfak lavabosu ve iki valiz canlı Güney Afrika yengeci bile yakaladıklarını belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.