Charlotte’a taşınmak için 10 sebep

Charlotte’a taşınmak için 10 sebep

Kuzey Carolina’da bulunan Charlotte, hem ABD içinde hem de uluslararası platformda ailelerin yerleşmek maksadıyla en çok tercih ettiği şehirler arasında yer alıyor.

Şehre iş sebebiyle taşınanların yanı sıra, ılıman iklimi dolayısıyla gelenlerin sayısı da az değil.

Charlotte’de yaşamak için akla gelen ilk 10 sebep şöyle sıralanabilir:

1) Kuzey Carolina’nın Piedmont bölgesinde bulunan Charlotte’ın iki saat batısında dağlar, üç saat doğusunda okyanus boyunca uzanan sahiller şehir sakinlerine açık havada farklı aktiviteler, değişik sporlar yapma ve doğayla içiçe olma imkanı sunuyor.

2) Şehirde dört mevsimi yaşamak mümkün ancak kuzeyin bitmek tükenmek bilmeyen kışlarından bıkanlar için Charlott’un kışları Sonbahar gibi keyifli geçecektir.

3) Huffington Post’un sıralamasına göre ABD’de aileler için yaşanacak ilk on şehir arasında, ikinci sırada yer alan Charlotte, ilkokuldan üniversiteye kadar seçkin bir eğitim sistemine sahip.

4) Kraliçe kenti olarak bilinen Charlotte, gelişen çok kültürlü yapısıyla, tarihiyle ve ticaret merkezi oluşuyla tam bir metropolitan.

5) Spor sevenler için Carolina Panthers Amerikan Futbol Ligi NFL’de, Charlotte Hornets Amerikan Basketbol Ligi NBA’de, Charlotte Knights AAA beyzbolda, Charlotte Checkers AAA Hokey Liginde mücadele ediyor. Ayrıca araba yarışı sevenler için ise NASCAR’da birbirinden farklı heyecanlar yaşamak mümkün.

6) Forbes dergisinin 2014’te yatırım için en iyi 12 dünya şehri arasında bahsettiği Charlotte’ın yıllık büyüme oranı 3.3%.

7) ABD’nin kayda değer finans merkezlerinden olan Charlotte, bankacılık sektöründe de New York’tan sonra gelerek ülkenin ikinci büyük bankacılık merkezini oluşturuyor.

8) The Charlotte/Douglas Uluslararası Havaalanı, dünyanın ve ABD’nin en meşgul altıncı hava limanı. Bu arada sık seyahat edenler için hızlı tren de bahse değer.

9) 2015’ten itibaren gelecek iki yıl içerisinde Sealed Air, Hitachi America, Spectra Grup ve YG-1 USA gibi önemli firmaların merkez binalarını Charlotte’a taşımasıyla kentte farklı seviyelerde yeni iş sahaları açılacağı müjdesi iş arayanlar için şehri daha da cazip kılıyor.

10) Bu sebepler sizin için yeterli değilse Charlotte Ticaret Odası’nın internet sitesinden şehir hakkında daha detaylı bilgi almak da mümkün: http://charlottechamber.com/main/newcomers/

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.