Charleston’da araba kullanırken mesaj atmak yasaklandı

Charleston’da araba kullanırken mesaj atmak yasaklandı

South Carolina’ nin Charleston şehrinde araç kullanırken telefonda mesaj yazmak yasaklandı. Yasa salı günü Belediye Meclisi’nden oy birliği ile kabul edildi. Charleston Emniyet Müdürü Greg Mullen “Bu bir ay içinde hareketli mesaj panoları, medya ve şehrin değişik yerlerine koyacağımız levhalar aracığıyla bu yeni yasayı halka duyuracağız.” dedi.

Önümüzdeki ay boyunca polisler yasa ihlali durumunda uyarı yapacaklar, Aralık ayında ise kesin cezalar verilmeye başlanacak. Kural ihlalinin cezası 100 dolar olacak. Telefonla konuşma bu yasağın haricinde tutulacak. Ama hareket halindeyken telefonda email gönderme, okuma, gps özelliğini kullanma ve oyun oynamak gibi özellikleri kullanan şahıslara ceza verilecek. Sözkonusu yasa aynı zamanda bisiklet, motorsiklet, golf ve at arabalarını da kullananlar için geçerli olacak.

Charleston Valisi Joe Riley, bu yasanın en büyük destekçilerinden. Çünkü bu yasayla hem şehrin güvenliğinin artacağını hem de çok yoğun gidiş gelişin olduğu Mount Plesant’la yasalarda birlik sağlanacağını belirtti.

Kanun uygulanmaya girdikten sonra, polisler hareket halindeyken telefonla meşgul olan sürücüleri durdurmadan ceza yazabilecek. Araç durdurulmuş veya park halinde bu işlemler yapılıyorsa cezai müeyyidesi olmayacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.