Çevre dostları New York Times meydanında toplandı

Çevre dostları New York Times meydanında toplandı

Dünyayı tehdit eden çevresel felaketlere dikkat çekmek için organize edilen Dünya Günü (Earth Day) New York’ta kutlandı.

New York’un Times meydanında toplanan çok sayıda çevre dostu, dünyayı olumsuz etkileyen bütün çevresel faktörlere karşı olduklarını gösterdi. Çok sayıda turistin uğrak yeri olan Times meydanında birçok şirket çevreye daha az zarar verecek ürünlerini katılımcılara tanıttı.

Amaçlarının dünyada daha temiz enerji, su ve çevre olanaklarını artırmak olduğunu söyleyen organizatörler çevre dostu insan sayısının günden güne arttığını belirttiler.ORAK9766 web icin

Özellikle çevreye benzinli araçlara göre daha az zarar veren elektrikli arabalar dikkat çekti.
Ayrıca doğal ürünlerden yapılan çay ve kalorisiz birçok içeceğin faydaları meraklılara anlatıldı. Etkinliklerde daha az pet şişe tüketilmesini özendirmek için insanlara konu ile ilgili bilgi verildi.

22 Nisan Dünya Günü olarak kutlanan proje ilk olarak 1970 yılında toplam 20 milyon Amerikalının katılımıyla kutlanmaya başlandı.

2012 yılında ise 22 bin farklı kurumun desteklediği Dünya Günü 192 ülkede bir milyara yakın insan tarafından desteklenerek kutlanıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.