Bütçe krizi Georgia’daki yüzlerce öğrenciyi okulsuz bırakabilir

Bütçe krizi Georgia’daki yüzlerce öğrenciyi okulsuz bırakabilir

Kongre’de devam eden bütçe krizinden dolayı Georgia’da binlerce çocuk okul öncesi eğitimden mahrum kalacak.

 

Dar gelirli ailelerin çocuklarına okul öncesi eğitim sağlayan devlet destekli eğitim programları bütçe tasarısına onay verilmediği takdirde cuma gününden itibaren kapanmak zorunda kalacak.

 

Ninth District Opportunity şirketinin açıkladığı rakamlara göre toplam 2 bin 153 kayıtlı öğrencisi olan devlet destekli okul programları eğitime ara verecek. Bununla birlikte 652 öğrencisi olan 22 okul öncesi sınıfı kapatılabileceği ifade ediliyor.

Georgia Devlet Destekli Eğitim Derneği’nin Başkanı Juanita Yancey, bazı programların aksaklık olmadan devam edeceğini, bir kısmının ise kapanma ihtimalinin olduğuna belirtti. Başkan Yancey  “Çünkü, bu konudan olumsuz etkilenen okulların 1 Ekim tarihinde  bütçelerinin yenilenmesi gerekiyordu. Ama o gün hükümet kepenk indirdi. Okullar bu talihsizliği yaşadı.”dedi. Yancey ayrıca 500 çalışanın da ücretsiz izine çıkarılabilme ihtimalinin olduğunu belirtti.

 

Yetkililer öğrenci velilerin karşılaşabileceği her türlü sorun için 877-All-GA-KIDS numarasını arayıp yardım alabileceğini açıkladı. Dernek yetkilileri Carnesville, Hall, Forsyth, Cherokee ve Monarch bölgelerinde bulunan okul öncesi eğitimin aksamayacağını kaydetti.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.