Bharara’dan tarihi çete operasyonu

Bharara’dan tarihi çete operasyonu

Reza Zarrab’ı ABD’de tutuklatan New York Güney Bölgesi Başsavcı Preet Bharara New York’ta tarihi bir operasyona imza attı.

New York’un Bronx şehrinde sokak çetelerine karşı yaptığı operasyonda 2 rakip çeteye üye 120 kişi tutuklandı. Zarrab’ı tutuklandıktan sonra Türkiye’de tanınan bir sima olan Bharara, New York Emniyet Müdürü William Bratton ile gazetecilerin karşısına geçerek yaptığı operasyon hakkında bilgi verdi.

Bharara, uzun süredir New York Polis Departmanı (NYPD) ile yürüttükleri operasyon çalışmalarının başarı ile sonuçlandığını söyledi. Çete üyelerinin tutuklanmasından sonra New York’un daha güvende olacağını belirten, güvenlik güçlerini yaptıkları çalışmalarından dolayı kutladı.

Uyuşturucu çetesinin orta okul çocuklarına satış yaptığını, çocuk parklarında silah sakladığını belirten Bharara, çete liderlerinin 27 yaşında olduğunu ve artık hayatlarının geri kalanını demir parmaklıkların arkasında geçireceğini belirtti.

 New York Emniyet Müdürü William Bratton, sokakları güvende tutmak için ellerinden gelen bütün çalışmaları yapacaklarını söyledi. Bratton, operasyonda emeği geçen başta Preet Bharara olmak üzere bütün güvenlik güçlerine teşekkür etti. 

Yıllardır birbirileri ile savaşan çete üyeleri, cinayet, yaralama, uyuşturucu ticareti ve şantaj suçlarından tutuklandı. Operasyon New York tarihinin en büyük çete operasyonu olarak tanımlanıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.