Beyaz Saray önünde Kırım protestosu

Beyaz Saray önünde Kırım protestosu

Başkent Washington’da bir araya gelen ve aralarında Kırım Tatarlarınında bulunduğu binden fazla Ukraynalı Beyaz Saray’ın önünde protesto gösterisi yaptı. Rusya’nın Kırım’a asker göndermesine tepki gösteren protestocular ABD’den destek istedi.

Grup öğlen saatlerinden itibaren Beyaz Saray’ın önünde toplanmaya başladı. Eyleme çevre illerden ve New York’tan da otobüsler ile kalabalık gruplar katıldı. Protestocular Beyaz Saray önünde şarkılar söyleyerek ve sloganlar atarak Rusya’nın askeri müdahalesini protesto etti.

“Çok yaşa Ukrayna, Rusya’ya hayır, Putin’e hayır” şeklinde slogan atan gruba Estonya ve Letonya vatandaşları ve toplum temsilcileri de destek verdi. Gösteriye Kırım Tatarları da Türk bayraklarıyla katıldı.

Uluslararası Kırım Komitesi Eski Başkanı İnci Bowman, Kırım tatarlarını yalnız bırakmamak adına eyleme katıldıklarını söyledi. Ukraynalıların düzenlediği eyleme kendilerinin de yardımcı olduğunu dile getiren Bowman, iki otobüs Kırım Tatarı’nın New York’tan Washington’a geldiğini ifade etti. Kırım Tatarlarının Rusya’nın işgalinden büyük endişe duyduklarını dile getiren Bowman, ABD hükümetine ve senatörlere mektuplar yazarak Ukrayna’ya yardım istediklerini söyledi.

Amerikada yaşayan Ukrayna vatandaşı Igor Dmitry, Rusya’nın Kırım yarımadasını işgalini protesto etmek amacıyla Beyaz Saray’ın önünde toplandıklarını ifade etti. Kırım halkının kendi geleceklerini seçme özgürlüğüne sahip olmaları gerektiğini belirten Dmitry, Rus ordusunun herhangi bir referanduma etki etmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Protesto gösterisine din adamları da destek verdi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.