Basına darbe Atlanta’ da CNN önünde protesto edildi

Basına darbe Atlanta’ da CNN önünde protesto edildi

Georgia eyaletinin başkenti Atlanta’ da, Türkiye’ de 14 aralıkta meydana gelen özgür basına operasyon protesto edildi.

Güneydoğu Türk -Amerikan Dernekleri Federasyonu (TAFS ) tarafından organize edilen protesto gösterisi Atlanta’daki CNN merkez binasının önünde gerçekleştirildi. Dünyaca ünlü CNN önünde toplanan Türk-Amerikan toplumu, hükümetin özgür basına düzenlediği operasyona tepki gösterdi.
Tüm dünya da ses getiren operasyon ile Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ile birlikte 7 kişinin serbest kalması ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve üç kişinin tutuklu yargılanmasıyla sonuçlanmıştı.
IMG_6750AKP HÜKÜMETi KENDİNİ ELEŞTiREN HERKESİ ÖZELLiKLE HİZMET MENSUPLARINI “DEVLET DÜŞMANI” İLAN ETMiŞTiR.
 TAFS adına konuşma yapan Ticaret Odası Başkanı Ayhan Korucu şöyle seslendi” Ülkemizde olan medyaya darbe operasyonu Türkiye’nin zaten gerilemekte olan Demokratik Müslüman ülke imajına derin bir darbe vurmuştur. Yolsuzluk skandalının yıldönümünde kendilerinden farklı düşünen herkesi özellikle barışçıl bir hareket olan Hizmet Hareketi mensuplarını devlet düşmanı ilan etmiştir. Bu yüzden tüm kesimlere bu tür operasyonların artarak devam edeceğine dair kamuoyunda bir endişe olmuştur. Biz de Amerikalı Türkler olarak olanlardan ciddi endişe duymaktayız.”
IMG_6777Basın bildirisine Atlanta’ da yaşayan Türklerin yanı sıra üç saat uzaklıktaki Alabama eyaletinden de çok sayıda Türk aileleriyle katıldı. Türk dostu Amerikalıların da katıldığı protestoda aracıyla kalabalığın önünde durup bayrak sallayarak ve slogan atarak gruba destek olan Amerika’nın ünlü piyanistlerinden Malek Jandali ise kalabalığın sevgi gösterileriyle karşılandı.
TAFS basın açıklamasında yolsuzluklar ve basın özgürlüğüne vurguda bulundu. Açıklamada;
 “Yolsuzluk hakkında yazsalar da yazmasalar da gazeteciler devlet düşmanı değil demokratik bir ülkenin yapı taşlarıdır… Türkiye tek parti, tek adam devletine dönüşmüştür. Turkiye’ de kuvvetler ayrılığı ve kanunları hiçe sayılıyor, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne karşı uygulamaların biran önce sonlandırılmasını istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Write a comment

1 Comment

  1. Bryan Fuller December 25, 22:09

    Çalışmalarınızı destekliyorum ben

Only registered users can comment.