Baltimore, ilk kez en çok cinayet işlenen 5 şehir arasında değil

Baltimore, ilk kez en çok cinayet işlenen 5 şehir arasında değil

Federal Araştırma Bürosu (FBI) 2011 verilerine göre Maryland eyaletinin Baltimore şehri, uzun süredir ilk kez cinayet oranlarının en yüksek olduğu ilk 5 kent listesinden çıktı. Şehirde rapor edilen tecavüz olayları da 2000 yılından bu yana görülmemiş derecede azalarak bu alanda Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en hızlı düşüşü gösterdi.
Şehirdeki cinayet oranı geçen seneye kıyasla yüzde 12 düşerek 1978 den bu yana ilk kez 200 rakamının altına inmiş oldu. Nüfustaki artış da göz önünde alındığında her 100 bin kişiye düşen cinayet ortalaması 1980’den bu yana en düşük seviyede.

Geçtiğimiz yıllarda ölüm oranlarında ve ölümcül olmayan ateşli silahla yaralamalar  belli seviyelerde düşüş yaşanmasına rağmen Baltimore ilk beşteki yerinden kurtulamamıştı. Şehir listenin 2008 ve 2010’da 4., 2009’da ise 5. sırasında yer alıyordu. Yeni açıklanan 2011 listesinde ise Baltimore yerini New Jersey’nin  Newark şehrine bırakarak 6. oldu.   

FBI’ın açıklamalarına göre 2011’de ülke genelindeki cinayet oranı kötü ekonomik şartlara rağmen önceki seneye göre yüzde 4 oranında azalmış durumda. Gasp ve soygun olaylarında da benzer bir azalma kaydedilmiş.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.