Atlanta’da Nile Virüsü vakaları artıyor

Atlanta’da Nile Virüsü vakaları artıyor

Atlanta DeKalp Bölgesi Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışma sonucu 20 bölgede kurulan 30 adet sinek kapanından alınan sineklerden 81 tanesinde Batı Nil Virüsü pozitif çıktı.

Araştırmanın yöneticisi Juanette Wills bu rakamın geçtiğimiz yıllara göre çok fazla olduğunu ve dışarıya çıkarken çok daha fazla dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Gün içinde en fazla dikkat edilmesi gereken zamanların güneş doğmadan hemen önceki ve güneş battıktan hemen sonraki karanlık vakitler olduğunu belirten uzmanlar dışarıya çıkmadan önce mutlaka vücuda güçlü bir sinek kovucu sıkılması gerektiğini belirtti.

Şu ana kadar Dekalb bölgesinden 3 kişi, eyalet genelinde ise 6 kişi Nil Virüsü teşhisiyle hastaneye kaldırıldı. Virüs özelliklerinin grip benzeri semptomlar olduğunu bu yüzden hastalığın hemen farkına varılamadığını belirten uzmanlar, sivrisinek sezonunun Ekim ayının sonlarına kadar devam edeceğini belirtti.

Wills ayrıca, sadece bir sivrisinek ısırığının bile çok tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini, hatta uzun süreli felçlere yol açabileceğini belirtirken, sivrisineklerin özellikle durgun sulara geldiğini, bu yüzden evlerin etrafındaki  içinde su birikmiş çiçek saksılarının, kapların ve çatı giderlerinin temizlenmesi gerektiğini vurguladı.

Bir gazoz kapağındaki suyun bile yüzlerce sivrisinek üretebileceğini söyleyen Wills tehlikeye dikkat çekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.