Atlanta’da İslamiyet, Hiristiyanlık ve Musevilikte seçilmişlik kavramı konuşuldu

Atlanta’da İslamiyet, Hiristiyanlık ve Musevilikte seçilmişlik kavramı konuşuldu

Atlantik Enstitüsü, Emory Üniversitesi Hall Enstitüsü ve Ortadoğu ve Güneydoğu Asya Araştırmaları Merkezi’nin birlikte hazırladıkları öğle yemeği konuşmasının konuğu Los Angeles Hebrew Union College’tan Profesör Rabbi Reuven Firestone idi. Emory üniversitesi konuk evinde görkemli bir salonda gerçekleşen yemeğe 100 kişi katıldı.


Profesör Firestone, “İbrahimi dinlerde gerçek seçilmiş olan kim” konulu bir konuşma yaptı. Konuşmada bütün dinlere mensup kisilerin kendilerini diğerlerinden üstün olduklarını düşündüklerini, asıl seçilmiş olan dinin kendilerininki olduğuna inandıklarını belirtti. Bu seçilmişlik duygusunun kişilerin hayatında olumlu etkiler yaptığını ve insanların Tanrıya olan inançlarını sağlamlaştırarak ibadet vurgusunu güçlendirdiğine değindi.

İslam, Hıristiyanlık ve Musevilikteki seçilmislik kavramına değinen Firestone “Hiç kimse birlikte yiyip içtiği, muhabbet ettiği, birşeyler paylaştığı bir kişiden nefret edemez.” diyerek global anlamdaki diyaloğun önemi üzerinde durdu.


New York Üniversitesinden arapça ve İslami bilimler dalında doktorası olan Haham Firestone Boston Üniversitesi’nde İbrani Edebiyatı dersleri verdi. İbranice ve Arap dilleri programını yönetti. Bir çok kitabı ve ödülü olan Firestone, Musevilik ve İslam ilişkileri merkezini kurdu.

Program değişik alanlardan katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.