Atlanta Hartsfield-Jackson Havaalanı’nda Ebola kontrolleri başladı

Atlanta Hartsfield-Jackson Havaalanı’nda Ebola kontrolleri başladı

Salgın hastalıklar önleme ve kontrol merkezi (CDC) ve ABD Sınır Güvenliği’nin birlikte kurdukları Ebola kontrol noktaları Perşembe günü Atlanta Hartsfield-Jackson Uluslararası Havaalanı’nda faaliyete başladı.

Yurtdışından ya da yurtiçinden Atlanta’ya gelen yolcular geldikleri ülkeye göre bu uygulamaya tabi olacak. Bunun yanında herhangi bir grip belirtisi gösteren yolcular da Ebola kontrol noktalarından geçmek zorunda olacak.

“Atlanta’ya giriş yapan Batı Afrika ülkelerinden özellikle Ebola vakalarının en fazla görüldüğü Guinea, Liberia ve Sierra Leone’dan gelen yolcuların hepsi sağlık kontrolünden geçecek.” açıklamasını yapan Havacılık Birimi yöneticisi Miguel Southwell ayrıca bu bölgelerden direk uçuşun olmadığına, ancak aktarmalı uçuşlarla hergün 5 ile 15 kişinin Atlanta havaalanına iniş yaptığına dikkat çekti.

DALLAS’TA EBOLA’YA YAKALANAN HEMŞİRELER FARKLI HASTANELERE NAKLEDİLDİ

Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Ebola hastası Thomas Eric Duncan’la ilgilenen hemşirelerden Ebolaya yakalanan ilk kişi olan Nina Pham perşembe günü saat 18:00’de bulunduğu hastaneden uçakla Maryland Bethesda Ulusal sağlık enstitüsüne getirildi.

Geçtiğimiz gün Ebola teşhisi konan ikinci hemşire 29 yaşındaki Amber Vinson’da tedavi edilmek üzere çarşamba günü uçakla Atlanta Emory Hastanesi’ne getirilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.