Atlanta’ da bayram coşkusu

Atlanta’ da bayram coşkusu

İstanbul Kültür Merkezi tarafından hazırlanan Ramazan Bayramı programı gurbette yaşayanlara bayram sevincini hissettirdi.

Bayram namazı,bayramlaşma ve kahvaltı ile başlayan bayram programında, çocukların herkesin elini öperek bayram harçlığı toplama heyecanları görülmeye değerdi. Bayramın üçüncü günü düzenlenen bayram şenliği ise özellikle çocuklara bayram coşkusunu hissettirdi. Çocuklar için hazırlanan oyunlarla Kültür Merkezi bayram yerine döndü.

IMG_5355

Atlanta’da yaşayan Hülya Sercan, “Ramazan boyunca verilen iftarlar, teravih vakitlerinde kurulan şişme zıplama evi ve dağıtılan pamuk şekerler, Teravih vakitlerinde ve mukabele vakitlerinde yaşıtlarıyla oyun oynama fırsatı bulmaları çocuklarımızın unutamayacakları bir Ramazan geçirmelerine vesile oldu.İki küçük kızım Ramazan bitecek diye çok üzülüyorlardı. Bugün de eğlenceli bir bayram şenliğine katıldılar, eminim ki bütün bunlar büyüdüklerinde hoş anılar olacak. Vesile olanlara teşekkür ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Türkiye’ den Atlanta’ da yaşayan kardeşini ziyarete gelmiş olan Arzu Eşme ise, “Vatandan binlerce kilometre uzak da olsa burada yasayanlar bayram coşkusunu ve sevincini çocuklara hissettirebilmek adına emek harcıyorlar. Çünkü bu cocuklar geleceğimiz. Onların da büyüdüklerinde en az Türkiye’de yaşayan yaşıtları kadar bayram hatıraları, sevinçleri olacak. Bugün bu program hem keyifli bir etkinlik, hem de güzel bir bayram hatırası olarak zihinlerde yerini aldı. Bayramlar gönülleri birleştirdi, memleket özlemi hasreti duymadan bu kadar uzakta bir arada geçirilen bayramlar olduğunu görmek bizi de mutlu etti. Burada yaşayanların Türkiye’ de yaşayan akrabaları, aileleri hiç üzülmesin bayramlar burada da Bayram” diyerek duygularını ifade etti.

IMG_5458

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.