Amerika’nın en yaşlı hemşiresi 90 yaşında

Amerika’nın en yaşlı hemşiresi 90 yaşında

Amerika’nın en yaşlı hemşiresi olan “SeeSee” lakaplı Florence Rigney’e  görev yaptığı hastanede 90 yaş doğum günü sürprizi yapıldı.

Ortalama emeklilik yaşının 60 olduğu Amerika’da, 67 yaşında emekli olan ancak 5 ay sonra yeniden işine geri dönen SeeSee 90 yaşında olmasına rağmen hala Washington’un Tacoma şehrindeki Multicare Hastanesinde hemşirelik mesleğine devam ediyor.

Hayatına dair detayları yerel kuruluşlarla paylaşılması için kendisinden bir özgeçmiş istenmesi üzerine 17 sayfalık detaylı bir özgeçmiş hazırlayan SeeSee yapılan doğum günü sürprizinde Washington Valisi Jay Inslee’den gelen mektubun okunmasıyla duygulu anlar yaşadı.

Hastanenin CEO’su Bill Robertson, bütün çalışma ekibi ve çocuklarının da bulunduğu doğum günü sürprizinde,  “90 yıl önce bu dünyaya geldim ve hala burada olduğuma inanamıyorum” diyen SeeSee,  60 yıldan fazla süredir hemşirelik mesleğine devam ediyor.

Süpriz doğum gününü hazırlayan başhemşire yardımcısı Sheri Morris, SeeSee’nin mesleğindeki bilgisi ve deneyimiyle tam bir bilge ve ilham kaynağı olduğunu, herkesin onu çok sevdiğini belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.