Amerikan halkı Suriyeli mültecilere yardım edilmesinden yana

Amerikan halkı Suriyeli mültecilere yardım edilmesinden yana

Amerikan halkı, Kongre’nin ülkeye girişlerini engellemeye çalıştığı Suriyeli mültecilere sahip çıktı.

Amerika’nın göçmenler ülkesi olduğunu belirten vatandaşlar, yardıma ihtiyacı olan mültecilerin gelişine müsaade etmemenin Amerikanca bir duruş olmadığını söyledi.

ABD kamuoyu bir süredir Başkan Obama’nın gelecek yıl 10 bin Suriyeli mültecinin ülkeye kabul edileceğini açıklamasını tartışıyor. Paris saldırılarının öncesinde kamuoyu anketlerinde halkın büyük çoğunluğunun Suriyeli mültecilerin kabulüne onay verdiği gözlenirken, saldırıların ardından bu durum tam tersine döndü.

Ülkede yaklaşık 30 eyalet, Suriyeli mültecileri kabul etmeyeceğini açıkladı. Kongre’de Suriye ve Iraklı mültecilerin kabulünü donduran ve iltica başvurularının onaylanmasını daha zor hale getiren bir tasarı onaylandı. Ancak Başkan Obama net bir şekilde bu tasarıyı veto edeceğini açıkladı.

“BİZ BİR GÖÇMENLER ÜLKESİYİZ”

Zaman Amerika, tüm bu tartışmaların yaşandığı sırada ABD’nin başkenti Washington DC’de halkın nabzını tuttu. Californialı Tilda and Jason Lesky çifti, ABD’nin bir göçmenler ülkesi olduğunu belirterek, Suriyeli mültecilerin de ülkelerine gelebileceğini söyledi.

Tilda Lesky, “Bu çok karışık bir mesele. Biz bir göçmenler ülkesiyiz. Bizi güçlü kılan şey tam olarak bu. Bizim ilham kaynağımız ve enerjimiz buradan geliyor. Bizi dünyada benzersiz kılan şey buraya gelen insanlar tarafından kurulmamız” dedi. Dünyada insanları korkutan çok fazla gelişmenin olduğunu belirten Tilda Lesky, insanların tüm yaşanan olumsuzluklara rağmen güçlü ve cesur olması gerektiğini belirtti.

“TERÖR HİÇBİR ZAMAN GALİP GELMEYECEK”

IŞİD’in doğru olmayan metotlar izlediğini dile getiren Lesky, “Sebep oldukları tüm terörü sevgi yok edecektir. Sevgi terörden daha güçlüdür. Terör hiçbir zaman galip gelemeyecek ama sevgi kazanacak” ifadelerini kullandı.

Başkent Washington’da yaşayan Trip Wood görüşünü, “Suriyeli mültecileri Amerika’da ağırlayacağımızı umuyorum çünkü Amerika her zaman çok fazla insana ev sahipliği etmiştir ve hepimiz başka yerlerden geldik. Benim düşüncem, yardıma ihtiyacı olan insanları kabul etmemek yanlış olacaktır” ifadeleriyle dile getirdi.

İSLAM’IN SUÇLANMASI DOĞRU DEĞİL

Bir diğer Washingtonlu Jeremy Beck, ABD’nin Suriyeli mültecileri kabul etmesi gerektiğini ve yaşanan terör eylemlerinden dolayı İslam’ın suçlanamayacağını ifade etti. Beck, “Ortadoğu’dan ve savaşın olduğu bölgelerden daha fazla mültecinin kabul edilmesini destekliyorum. Ayrıca İslam’ın şu anda yaşanan şiddet dolayısıyla suçlanmasını doğru bulmuyorum” şeklinde konuştu.

Schwartz Waldrup, İslam’ın doğasında terörizmin olduğuna inanmadığını ifade etti. Teröristlerin kendi zihinlerinde böyle bir bağ kuruyor olabileceklerini kaydeden Waldrup, “Müslümanların büyük çoğunluğunu temsil ettiklerine inanmıyorum.” dedi. Waldrup, Suriyeli mültecilerin ABD’ye kabul edilmesini desteklediğini belirterek, “Ortadoğu’da yaşanan insani kriz karşısında kesinlikle kendi payımıza düşeni yapmalıyız” dedi.

GÜVENLİK ÖNEMLİ AMA MÜLTECİLERE YARDIM EDİLMELİ

Gabriel Williams da diğer Amerikalılar gibi Suriyeli mültecilerin ülkelerine gelmesini desteklediğini söyledi. Mültecilerin Amerika’ya gelmesi için çok zahmetli bir süreçten geçtiklerini belirten Williams, “Bu yaklaşık 18 ila 24 ay sürüyor. Güvenlik, Amerika’nın birincil önceliği bunda hiçbir şüphe yok. Ancak bu mültecilerin gelişine müsaade etmemek Amerikanca bir duruş değil” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.