Alabamalı mucitler lego robot yarışmasında ter döktü

Alabamalı mucitler lego robot yarışmasında ter döktü

Alabama Huntsville’de cumartesi günü ‘FIRST Lego League (FLL)’ isimli lego robot yarışması gerçekleşti.

Yarışmaya eyalet genelinde 9 ile 14 yaşlarındaki öğrencilerden oluşan 36 takım katıldı. Birinciliği elde eden takım nisan ayında St. Louis’ te yapılacak dünya festivalinde dünyanın her yerinden gelen 94 takıma karşı yarışacak.

Yarışmadan önce bütün gruplara robotlarını yapmaları için aynı lego parçaları ve aletler dağıtıldı. Ve her takımın yapacağı robotun bir amaca hizmet edecek özelliği olması şartı verildi. Her yıl farklı bir konusu olan yarışmanın bu seneki konusu ‘doğanın kızgınlığı’ idi. Takımların amacı ise doğal afetlere yönelik robotlar üretmekti ve bu robotların doğal afet karşısında ortaya çıkan sorunlara çözüm olması gerekiyordu.

‘FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology)’ isimli program, fen, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi alanlara ilgisi olan öğrenciler için hazırlanmış. Programın farklı seviyeler için 3 farklı aşaması bulunuyor. Bunlardan ilki ‘Jr. FIRST Lego League’ ilkokul öğrencilerine yönelik. İkincisi ‘FIRST Tech Challenge’ orta okul öğrencileri ve üçüncüsü ‘ FIRST Robotics Competition’ ise lise öğrencilerine yöneklik hazırlanmış programlar.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.