Alabamalı Demokratlar: Laird istifa etmese biz kovacaktık

Alabamalı Demokratlar: Laird istifa etmese biz kovacaktık

Alabamalı Demokrat Partililer, bu hafta partiden istifa eden Richard Laird için üzülmediklerini bildiren bir açıklama yaptı. Temsilciler meclisi azınlık yönetim kurulu, Cuma günü yayınladığı bir açıklamada da Laird’in gönderdiği kaba e-posta ile başkanlık ofisine ve milletvekillerine saygısızlık yaptığını açıkladı. Bildiride Laird için ayrıca, ‘Kendisi gönüllü olarak ayrılmasaydı, partiyi terketmesi istenebilirdi’ dendi.

Demokrat Parti Alabama milletvekili Laird, geçtiğimiz pazartesi günü partiden istifa edip bağımsızlara katıldı. Cuma günü, partinin önde gelen isimleri Laird’i, partiden ayrılmadan önce seçmenlere ve milletvekillerine gönderdiği saldırgan e-postadan dolayı kınadı.

Richard Laird, 23 Ocak’ta Alabama Meclis Başkanı Mike Hubbard, Cumhuriyet partili milletvekilleri Duwayne Bridges ve Mike Ball’ın da aralarında bulunduğu bir gruba, Başkan Obama’nın Demokrat Parti Milletvekili Nancy Pelosi ile birlikte çekilmiş bir fotoğrafı ile birlikte ağır ifadeler içeren bir e-posta göndermişti. Fotoğrafa iliştirdiği mesajda Laird, başkan Obama’nın bir Müslüman olduğunu ima ediyor ve Pelosi’yi de aşağılıyordu.
 
E-posta’yı alanlardan biri olan Demokrat Parti yürütme kurulu üyelerinden Mellie Parrish, mesaj içeriğinden tiksinti duyduğunu ve şoka girdiğini belirtti. ABD Temsilciler meclisi azınlık lideri olan Craig Ford da mesajın ‘çok tatsız’ olduğunu söyleyerek memnuniyetsizliğini dile getirdi.

Richard Laird, başkanın ve Pelosi’nin politik yaklaşımlarını beğenmediğini ve Demokrat Parti siyaseti ile olan anlaşmazlığı sebebi ile partiden ayrılıp bağımsız olduğunu ifade etti. Ayrılırken de “Partiden ayrılıyorum çünkü partinin beni uzun zaman önce zaten terkettiğini düşünüyorum” dedi.

Alabama’lı demokratlara göre ise Laird istifa ederek partiye bir iyilik yapmış oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.