Alabama Üniversitesi’nin ilk bayan rektörü: Gwendolyn Boyd

Alabama Üniversitesi’nin ilk bayan rektörü: Gwendolyn Boyd

Johns Hopkins Üniversitesi’nde fizik profesörü olan Gwendolyn Boyd 33 yıl aradan sonra, mezun olduğu Alabama Üniversitesine rektör oldu.

Boyd bu transfer karşılığında yıllık 300 bin dolar maaş ve bir araba alacak. Ayrıca ünversite kampüsü içinde kendisine özel bir lojmanı olcak. Boyd aynı zamanda Alabama Üniversitesi’nin ilk bayan rektörü olma özelliğini taşıyor.

Boyd, geçtiğimiz hafta üniversite ile kontrat imzalayarak resmi olarak görevine başladı. Ancak Boyd’un avukatı olmadan imzaladığı kontratta üniversitenin kendisine tahsis ettiği lojmanda evli olmadığı biriyle beraber kalamayacağına dair bir madde vardı. Bu maddenin kendisini çok fazla ilgilendirmediğini çünkü yanlız yaşayan biri olduğunu belirten Boyd’a rağmen avukat Raymond Cotton böyle bir maddenin yasal olamayacağını belirtti.  Cotton “Kişi devlete ait bir binada yaşasa bile, kimsenin insanların özel hayatına müdahelesini doğru bulmuyorum. Burası bir hapishane değil, Kişinin nasıl bir ilişkiye sahip olacağı kimseyi ilgilendirmemeli.” açıklamasını yaptı.

Rektör Boyd anlaşmayı olduğu gibi kabul ettiğini ve imzaladığını açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.