Alabama Üniversitesi futbol takımı oyuncuları hırsızlıktan tutuklandı

Alabama Üniversitesi futbol takımı oyuncuları hırsızlıktan tutuklandı

Alabama Üniversitesi futbol takımının 4 oyuncusu hırsızlık ve kredi kartı dolandırıcılığı suçlamalarıyla tutuklandı. Takım oyuncularından 3’ü öğrencileri bayıltıp cüzdanlarını çalmakla, diğer oyuncu da çalıntı bir banka kartını kullanmakla suçlanarak göz altına alındı.

 

Takımın defans oyuncuları Tyler Hayes (18) ve Eddie Williams (20) bir öğrenciyi darp ederek soyduklarını itiraf etti. Bununla birlikte Williams, arkadaşları D. J. Pettway’in (20) ve Hayes’in bir aracın içinde bir saat kadar daha bekleyip başka bir öğrenciyi de vurup bayıltarak soyduklarını itiraf etti. Olayla ilgili belgelere göre Williams ve Hayes olaya karıştıklarını açık bir şekilde kabul etti. Belgelerde ayrıca, Williams ve Brent Calloway’in (20) üniversite yurdundan yiyecek tedarik etmek için çalıntı kredi kartı kullandıkları açıklandı.  


Olayların ortaya çıkmasından sonra takımın koçu Nick Saban, 4 öğrenciyi süresiz olarak takımdan uzaklaştırdığını açıkladı.
İkinci dereceden hırsızlık suçlaması ile tutuklanan Pettway ve Hayes, 60 bin dolar kefalet ile serbest kaldı. Çalıntı kredi kartı kullanımından ötürü tutuklanan Williams ise 65 bin  dolar kefalet ödeyerek serbest kaldı. Bir diğer oyuncu Calloway ise 5 bin dolar kefalet ile serbest bırakıldı.

Takım koçu Saban, “Bu tür davranışlar hiç bir Alabama üniversitesi öğrencisi ya da sporcusu için kabul edilemez ve okulmuzun futbol programını temsil edemez” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.