Alabama Birmingham Üniversitesi, ‘Aile Hekimliği’ alanında Harvard’ı geçti

Alabama Birmingham Üniversitesi, ‘Aile Hekimliği’ alanında Harvard’ı geçti

U.S. News and World Report tarafından yapılan ankete göre Alabama Üniversitesi Birmingham Tıp Fakültesi (UAB) ülke çapında Aile Hekimliği alanında 10.sırada, Araştırma bölümünde ise 35. sırada yer aldı.

114 akredite kurum arasında yapılan ankette, UAB, Aile Hekimliği bölümünde, 14. sırada yer alan Harvard Ünivertisi ve 19. sırada bulunan Mayo Tıp Fakültesi gibi prestijli kurumların önünde yer alması dikkat çekti.

North Carolina Chapel Hill Üniversitesi, Aile Hekimliği’nde, Harvard ise Araştırma bölümünde listenin birinci sırasında yer aldı.

Ankette yapılan sıralamanın fakülte, öğrenci sayısı, öğrenci notları, test sonuçları, ve akran değerlendirmeleri gibi göstergeler esas alınarak yapıldığı bildirildi.

UAB Tıp Fakültesi Aile Hekimliği ve Kırsal Sağlık Dekanı Dr. William Curry’e göre tıp öğrencileri genellikle uzman hekimliğe yöneliyor ama bunun yanında kırsal bölgelerdeki aile hekimlerine olan ihtiyaç ise kritik boyutlara ulaşıyor. Dolayısıyla  aile hekimliğine olan ihtiyaç artarak devam edecek. Curry “Alabama’nın aile hekimlerine olan ihtiyacı diğer pek çok eyalete nazaran çok daha fazla” dedi.

Alabama Birmingham Üniversitesi sağlık yönetimindeki yüksek lisans programı 5. ve Tıp fakültesindeki AIDS programı 8. sırada,  gibi diğer bazı alanlarda da ülke çapında ilk 10’a giriyor.

Aile hekimliği alanında ilk onda yer alan en iyi üniversiteler şu şekilde sıralanıyor:

1- North Carolina Chapel Hill Üniversitesi
2- Washington Üniversitesi
3- Oregon Sağlık ve Bilim Fakültesi
4- California –San Francisco Üniversitesi
5- Colorado-Denver Üniversitesi
6- Nebreska Üniversitesi Tıp Merkezi
7- Minnesota Üniversitesi
8- Michigan-Ann Arbor Üniversitesi
9- Massachusetts- Worcester Üniversitesi
10- Alabama-Birmingham Üniversitesi

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.