ABD’nin en yaygın STK’sından Barış Adaları Enstitüsü’ne ödül

ABD’nin en yaygın STK’sından Barış Adaları Enstitüsü’ne ödül

Amerika genelinde en yaygın sivil toplum kuruluşlarından birisi olan ‘‘World Affairs Council’’ (Dünya İlişkiler Konseyi-WAC) adlı kuruluştan merkezi New York’ta bulunan Barış Adaları Enstitüsü’ne (Peace Islands Institute-PII) anlamlı ödül.

WAC’ın Pennsylvania eyaletinin başkenti Harrisburg şubesi tarafından düzenlenen tören ile PII’ya bu yıl uluslarası hoşgörü, diyalog ve barışa katkılarından dolayı kurumun ‘‘2015 Global Aydınlanma Ödülü” takdim edildi. Yerel, ulusal ve uluslararası faaliyetlerinden dolayı ödüle layık görülen PII, yüzlerce STK arasından seçilerek bu başarıyı elde etti.

WAC Harrisburg Başkanı Doktor Joyce Davis, ödülü PII CEO’su Murat Kaval’a takdim ederken, kurumun yaptığı faaliyetlerden dolayı tebrik etti. Belli sayıda insanın davetli olduğu ödül töreni Harrisburg şehrinde bulunan Penn State Üniversitesinin Hershey kampüsünde düzenlendi. Doktor Davis, WAC’ın Amerika genelinde, özellikle de taşralarda yaşayan insanları küresel sorunlara karşı daha duyarlı olabilmeleri amacıyla yaklaşık 100 yıl önce kurulduğunu hatırlattı. WAC’in ABD genelinde 40 eyalet ile başkent Washington DC ile Porto Rico da şubeleri olduğunu hatırlatan Davis, bu yıl  2015 Global Aydınlanma Ödülü’nü PII’ya vermekten gurur duyduklarını söyledi. PII’ın genç ancak kısa sürede son derece önemli faaliyetlere imza attığını belirten Davis, kurumun barışa, hoşgörüye ve kültürler arası ilişkilerin geliştirilmesine katkılarının çok değerli olduğunu ifade etti.

Yüzlerce sivil toplum kuruluşu arasında yapılan elemeler sonunda 2015 Global Aydınlanma Ödülü’ne bu yıl PII dışında Survivors INC, Physicians For Social Responsibility ile Lancaster Interchurch Peace Witnes aday gösterilmişti. Barış Adaları Enstitüsü’ne, Global Aydınlanma Ödülü takdim edilirken diğer adaylara da hizmetlerinden dolayı sertifika verildi. Ödül iki ayrı dalda veriliyor. PII, kurumsal (organizasyon) dalda layık görülürken, bireysel alanda  ırkçılığa, ayrımcılığa karşı yaptığı çalışmalarından dolayı Behzad Zandieh değer görüldü.

IMG_1846

‘‘GEÇEN YIL PII OLARAK BİN AİLEYİ BİRBİRLERİ İLE TANIŞTIRDIK’’

PII adına ödülü alan Murat Kaval, başında bulunduğu kurumun faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Geçen yıl itibariyle 400’ün üzerinde faaliyet düzenlediklerini  bu faaliyetlerin arasında konferanslar, paneller, seminerler, uluslararsı geziler ve benzeri bircok etkinlik yaptıklarını hatırlatan Kaval şöyle konuştu; ‘‘İşin aslı sosyal medyanın insanları sosyallaştırmadığı aksine a sosyal yaptığına inanıyorum. İnsanlarla yüzyüze ilişki olmadan sosyalleşebileceğini düşünmüyorum. Bizde bu bilinçle yalnızca geçen sene bin aileyi birbirlerine konuk ederek tanışmalarına aracı olduk.’’

PII’nın insanlığın en büyük sorunu yoksulluk (zaruret), cehalet ve ihtilaf (ayrımcılık) olarak gördüğünü belirten Kaval, bu üç temel sorun ile mücadele edilmeden insanlığın barışa, huzura, refaha ulaşmasının mükün olamayacağını ifade etti. Kurum olarak amaçlarındn bir diğerinin de hem insanlar hem de milletlerler arasında da kültürel köprüler inşa etmek olduğunu belirten Kaval, ‘‘Bu sadece Müslümanlar için değil din, dil, ırk gözetmeden herkese kucak açmaktır’’ dedi.

Programda bu yıl WAC Harrisburg şubesinin düzenlediği stajda başarılı olan öğrencilere de sertifikaları takdim edildi. Programda ayrıca ödüle aday gösterilen kurum temsilcileri de kısa birer konuşma yaptı.

Ödül programı sponsorları arasında dünyanın en büyük çikolata üreticilerinden Hershey’s, Wells Fargo, HighMark, Fulton Bank, Türk Kültür Merkezi (TCC) Pennsylvania, Milton Hershey School, MID Penn Bank, Pinnacle Health ile Fredricksen Library yer aldı.

1918 yılında kurulan WAC, her yıl 500 bin insanı eğitimsel aktivitelerinden istifade ettiriyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.