ABD’de ilk defa bir polis IŞİD’e yardımdan tutuklandı

ABD’de ilk defa bir polis IŞİD’e yardımdan tutuklandı

Washington DC’de metro sisteminde görevli bir polis memuru IŞİD’e yardım ettiği gerekçesiyle Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından tutuklandı.

ABD’de ilk defa bir polis memuru IŞİD ile bağlantılı olduğu için tutuklanmış oldu.

Nicholas Young isimli memurun 2010 yılından beri FBI’ın radarında olduğu ve dava açılması için yeterli kanıt toplanınca tutuklandığı açıklandı.

Şu an için DC metro sistemine yönelik bir tehdit söz konusu değil. Young’ın ilk duruşmasının Çarşamba günü akşam saatlerinde olacağı ifade edildi.

Young’ın ilk olarak 2010 yılında yabancı bir terör örgütüne yardımdan dolayı tutuklanan Zachary Chesser ile olan arkadaşlığı nedeniyle ifade verdiği açıklanırken, 2011 yılından itibaren kılık değiştiren FBI ajanlarının Young’ın çevresinde olduğu belirtildi.

2014 yılında Young’ın Suriye’ye gidip IŞİD’e katılacağını söyleyen bir muhbir ile tanıştığı, muhbirin söylediklerine inandıktan sonra FBI kendisiyle internet üzerinden muhbirmiş gibi yazıştığı açıklandı.

Davanın en önemli kanıtının Young’ın IŞİD’e destek olmak için aldığı hediye çekleri olduğu da ifade edildi. Suriye’de olduğu kişiye bu çeklerin kodunu yollayan Young bu şekilde terör örgütüne yardım ettiğini sanmış.

Young’ın bu sabah tutuklanması ile birlikte işine son verildiği de belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.