45.000 Alabamalının yiyecek yardımı kesilecek

45.000 Alabamalının yiyecek yardımı kesilecek

Devletin dar gelirli vatandaşlarına yaptığı, sadece yiyecek alabilmek için kullanılabilen yiyecek yardım kartı (Food Stamp) hizmeti değişikliğe gidiyor.

1 Ocak tan itibaren geçerli olan yeni değişiklikle, 19-49 yaş arası herhangi bir engeli ve küçük çocuğu olmayan  kişilere yarı zamanlı da olsa çalışma zorunluluğu geldi.

Fiziksel veya zihinsel engeli olanlar, 18 yaş altı çocuğa sahip olanlar, evde engelli veya yaşlı aile bireyine bakanlar, öğrenci olanlar, alkol ya da uyuşturucu bağımlılığı tedavi programına devam edenler bu değişimden etkilenmeyecek.

Alabama İnsan Kaynakları Dairesi’nden Berry Spear, şuan eyalet çapında bu yardımı alan, çalışabilir durumda olduğu halde çalışmayan 44.386 kişinin bir iş bulmadıkları takdirde 1 Nisan itibariyle bu yardımlarının kesileceğini açıkladı.

Alabama’daki işsizlik oranının yüksek olduğu 13 bölgede yaşayanlar da bu değişimden etkilenmeyecek kişiler arasında. Bu bölgeler; Greene, Hale, Perry, Dallas, Lowndes, Wilcox, Monroe, Conecuh, Clarke, Washington, Choctaw, Sumter ve Barbour.

Bütçe Araştırma Merkezinin (CBPP) açıklamasına göre, Amerika çapında bu yeni değişikliğin ardından yaklaşık 1 milyon kişinin yardımının kesileceği belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.