116. Boston maratonu koşuldu

116. Boston maratonu koşuldu

116. Boston Maratonu, 16 Nisan Pazartesi günü koşuldu. Geleneksel olarak Vatanseverler Günü’nde (Patriots Day) düzenlenen maraton düyanın en eski yol yarışı olarak biliniyor. 26,2 millik koşu Hopkington’da başlayıp, Boston Halk Kütüphanesi önünde bitti.  Hoptington, Ashland, Framingham, Natick, Wellesley, Newton, Brookline ve Boston güzergahında koşulan maraton kavisli yol güzergahı ve yokuşları ile dünyanın en zor maratonlarından biri olmasıyla meşhur. Bu sene atletler için bir başka zorluk ise mevsim normallerinin üzerinde  seyreden hava sıcaklıkları oldu.


boston maratonu 6Bu sene de maratona Kenyalı sporcular damgasını vurdu. Erkeklerde Kenyalı atlet Wesley Korir 2 saat 12 dakika 40 saniye ile, bayanlarda ise Kenyalı atlet Sharon Chelop, 2 saat 31 dakika 50 saniye ile birinci oldu. Korir son 22 yıl içinde birincilik dereci alan 19. Kenyalı.  Sıcakların etkisiyle, 1985 yılında düzenlenen maratondan sonra en yavaş koşulan ikinci maraton oldu. Geçen senenin rekortmen birincisi Geoffrey Mutai, bu sene yarışı yarıda bırakmak zorunda kaldı.


Maratona 22,426 yarışmacı katıldı. 4,000 fazla sporcu yetkililerin mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıkla ilgili uyarılarını dikkate alıp yarıştan çekildi. Organizasyon komitesi bu sporculara gelecek yıl düzenlenecek maratona katılma imkanı sundu. Yetkililerin belirttiğine göre 2,000’den fazla yarışmacıya sağlık ekipleri yerinde müdehale ederken, durumu daha ağır olan 120 kişi hastaneye kaldırıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.