Washington’da 6 özel üniversite kapanma tehlikesiyle karşı karşıya

Washington’da 6 özel üniversite kapanma tehlikesiyle karşı karşıya

Washington eyaletinde altı adet özel üniversite işleten California merkezli bir şirket, işletmeye ilişkin bazı uygulamaları nedeniyle yerel ve federal kurumlarca soruşturma altına alındı. Şirket, altı ay içinde okullarını kapatmaya veya satmaya hazırlanıyor.

Corinthian isimli şirket, hakkındaki düşük gelirli öğrenciler üzerinden kazanç elde etmek, işe yerleştirme verilerinde ve öğrenci notlarında oynamak gibi iddiaların tümüyle asılsız olduğunu, okul kapanması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtirtti. Soruşturmayı yürüten 13 savcılıktan biri olan Washington Eyalet Savcılığı ise konuyla ilgili herhangi bir bilgi vermemeyi tercih etti. Soruşturmaya, eyalet savcılıklarının yanısıra ABD Adalet Bakanlığı, Federal Tüketici Koruma Bürosu ve Menkul Değerler ve Döviz Komisyonu da müdahil olmuş durumda.

Washington eyaleti, bahsi geçen verileri baz alarak her yıl verdiği maddi yardımı önümüzdeki yıl için durduğu gibi, geçen yıl verdiği 148 bin dolarlık yardımla ilgili de teftişlere başladı.

Amerikan federal kanunlarına göre, federal öğrenim kredisiyle eğitim gören öğrenciler, kayıtlı oldukları okulun kapanması halinde, okulu bırakabiliyor veya başka bir okula transfer olabiliyorlar. Ancak okulun satılması durumunda aldıkları krediyi yine geri ödemekle yükümlüler.

Ülke genelinde 107 kampüsü ve 72 bin öğrencisi bulunan ve hisseleri halka açık bir şirket olan Corinthian’ın öğrencilerinin aniden mağdur duruma düşmemesi için Milli Eğitim Bakanlığı da yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Okullardan bazılarının kapatılması ve bazılarının da satılmasına ilişkin planların önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.