Vurulmaktan korkarken kazayla başkasını vurdu

Vurulmaktan korkarken kazayla başkasını vurdu

Seattle’da kalabalıkta vurulmaktan korkan bir kişi yanında taşıdığı tabancasıyla yanlışlıkla bir kadını vurdu.

Polis geçen hafta yaşanan olayda 29 yaşındaki Dane Gallion’un bir adet sakinleştirici aldığını, pizza yiyip, bira içtiğini ve ardından “13 Hours” isimli filmi izlemek için sinemaya gittiğini açıkladı. Gallion bu sırada yanına silahını da almayı unutmamış.

Sinemaya silahla girmesi yasak olmasına karşın Gallion gizlice silahını içeri sokmuş. Ancak filmin başlarında nasıl olduğu tam anlaşılamayan bir sebeple Gallion’un silahı ön sırada oturan bir kadını vurmuş.

Silahın patlamasının ardından Gallion salondan kaçıp, şarjörü de çöpe atmış ve evine gitmiş. Olayı duyan hava kuvvetlerinden emekli babası oğlunu arayıp 90 dakika boyunca ona ulaşamamış ve polisten yardım istemiş.

Seattle Times’ın haberine göre Gallion olayın ardından kalabalığa silahla ateş açan biri gibi görünmemek için kaçtığını söylemiş. Evine giderken yolda silahını düşüren Gallion’un eşi daha sonra silahı bulup eve getirmiş.

Olayı ailesine anlatan Gallion ardından polise giderek teslim olmuş.

Üçüncü derece saldırıdan tutuklanan Gallion’ın avukatı David Allen olayı korkunç bir kaza olarak yorumladı.

40 yaşındaki kurban Michelle Mallari ise kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

ABD’de bireysel silahlanmanın gündemde olduğu günlerde bu olay silahların korunmaktan çok sorun çıkardığının başka bir örneği olarak görüldü.

Gallion silahının ateş almasına sebep olarak yanında oturan kişinin ona çarpması ve kazayla ateş almasını gösterirken, babası oğlunun silahının kayıp ateş aldığını belirtmiş.

Cumartesi günü mahkemeye çıkarılan Gallion’a 25,000 dolar kefalet belirlenmiş ve mahkeme bitene kadar ateşli silah bulundurması yasaklanmış.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.