Video oyunu talihsiz genci sakatladı

Video oyunu talihsiz genci sakatladı

California eyaletinde ismi açıklanmayan bir kişinin cep telefonunda sürekli Candy Crush oynaması yüzünden sakatlandığı belirtildi.

İsmi açıklanmayan 29 yaşındaki bir adamın baş parmağı tendonunu sürekli oyun oynadığı için yırttığı fakat bunu fark etmediği ifade edildi. Talihsiz gencin son iki aydır sürekli cep telefonunda Candy Crush adlı oyunu oynadığı belirtilirken, sakatlanan kişinin oyun oynadığı sağ elinde ağrılardan şikayetçi olmak üzere geldiği hastanede yaşadığı sakatlık ortaya çıktı. Talihsiz genç, sürekli oyun oynadığı baş parmağını hareket ettiremediği ve ağrıların da son günlerde giderek artmasından şikayetçi olduğunu doktorlara aktardığı kaydedildi.

Doktorların muayane sonrasında şikayetçi olunan baş parmakta tendonun yırtıldığının görüldüğünü ve ameliyat edilmesi gerektiği açıkladı.

Sanal ortamda uzun süreli oyun oynamanın ruhsal olduğu gibi fiziksel bazı riskleri de taşıdığını zaman zaman doktorlar ve psikiyatristler dile getiriyor. Uzmanlar, video oyunlarının özellikle aşırı oynandığı zamanlarda acı duyulmasını engellediğine dikkat çekerek insanların bu durumlarda kendilerini sakatlaya bileceğini savunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.